Mentiin EKK:n edustajana ystävyysotteluun, jossa olivat mukana EKK, Lauttasaaren kk ja Inkoon Canidae. Siellä kisattiin sekä BH-koe että tokon alo, me mukana tokossa.

Jännitti aivan pirusti. Odottelua oli jonkin verran. Istuskeltiin kentän laidalla ja kävin vähän välillä Lilin kanssa kävelemässä. Pääasiassa kyllä otin ihan rauhallisesti, halusin, että Lili olisi mahdollisimman rauhallinen ja sinut tilanteen kanssa, kun mentäisiin paikkamakuuseen.

Ekaksi oli toinen ryhmä paikkamakuussa ja sitten meidän. Tuomari tsekkasi koiran kehään mentäessä, se meni oikein hyvin. Luoksepäästävyydestä tuli 10, ei mitään ihmeellistä siinä. Kun tuomari kertoi jotain yleishöpinöitä, L oli hieman levoton ja ihmetteli, kun mitään ei tapahdu. Sitten paikkamakuu. Meni hienosti ekalla alas ja jäi hyvin. Makuussa L oli melko levoton, pää kääntyili ja nenä kävi. Pysyi kuitenkin ja tulos oli 8,5. Itsellä sydän hakkasi tuhatta ja sataa, jossakin vaiheessa olin ihan varma, että vielä se nousee istumaan. Onneksi olin väärässä!

Sitten odoteltiin omaa suoritusta. Muuten istuskeltiin ihan rauhassa, mutta sitten just ennen omaa leikitin Liliä vähän ja herättelin. Tämä oli hyvä juttu, koska se selvästi innostui, että vihdoin pääse tekemään.

Suoritus oli kokonaisuutena hyvä. Tässä pisteet ja vähän kommentteja:
Luoksepäästävyys siis 10
Paikkamakuu 8,5 (oli jonkin verran levoton, kuikuili ympärille välillä, ei kuitenkaan piipannut, mikä oli hyvä)
Seuraaminen kytk. 9,5 (ei mitään ihmeellistä moitittavaa)
Seuraaminen vapaana 9 (itse vähän sekosin askelissa täyskäännöksessä...)
Maahanmeno 8 (muuten tosi hyvä, mutta ei noussut perusasentoon ekalla käskyllä vaan vasta tokalla)
Luoksetulo 8 (tämäkin oikein hyvä, mutta ei siirtynyt perusasentoon ekalla vaan vasta tokalla käskyllä)
Seisominen 9,5 (tästä olin tosi iloinen, koska tämähän on ollut se meidän vaikein, en edes antanut sille käsiapua ;-) )
Hyppy 10 :-)
Kokonaisvaikutus 9

Kokonaispisteet 178,5 eli reilusti olisivat riittäneet ykköstulokseen. Hyvä juttu, että muistin kertoi Lilille ennen liikkeestä seisomista, että mikä tulee seuraavaksi. Mietin ennen meidän suoritusta, että pitäisikö antaa kaiken varalta käsiapu, mutta onneksi en sitä antanut. Jäi tuosta tosi hyvä fiilis, kun onnistui ilman apuja.

Treenata täytyy tuota perusasentoon nousemista/siirtymistä. Hassua, että ne ei onnistuneet. No, ei varmaan iso asia korjata.

Linda sanoi suorituksen jälkeen, että kannattaa treenata liikkeiden ketjuttamista. Eli sitä, että välillä palkka tuleekin vasta kahden tai kolmen jne. liikkeen jälkeen treeneissäkin. Lilistä nyt huomasi, että se ihmetteli vähän, että missäs se palkka viipyy. Täytyyt muistaa tätä aloittaa heti treenata.

Lili oli muutenkin tosi rauhallisesti tuolla, vaikka oli paljon koiria ja ihmisiä. Hieno homma!

Leena