Helkutinkorvessa hakutreenit, teemana umpparit. Pakkasta aste pari ja tuulta pellolla enemmän, metsässä sen verran, että ilma liikkui sopivasti.

 

Haukutettiin Ramo ennen radalle menoa, Tiina ukkona. Ekalla ehkä 15, menin palkatessa T&R:n luo. Tokalla pidempi sarja, kävelin kohti, samoin kolmannella. Tokalla taisi vähän pätkäistä, kun lähestyin, ei paha kuitenkaan. Kolmannella vilkaisi muhun päin, mutta ei pitänyt taukoa haukussa.

 

Radalla Ramolle neljä ukkoa, Tiina ja Kirsi siirtyvinä. Etukulmissa umpparit, kolmas avopiilo ja vika taas umppari. Ekana ukkona Tiina, joka kaivossa, jonka kansi auki 20-30 senttiä. R teki hyvän piston piilolle, kierteli piiloa pari kertaa. Tiinan mukaan R oli ollut vähän arpovan näköinen, niinpä Tiina oli auttanut Rampea hitusen (psst) ja sitten alkoi haukku. Toisen etukulman piilolle nähtiin hyvin. Taas hieno suora pisto, kiersi piiloa (vanerista tehty boksi) pari kertaa, haisteli vähän maata (sijaiskäyttäytymistä kun oli vähän jännää?) ja aloitti haukun. Ekalla ja tokalla piilolla palkka heti haukun aloittamisesta, hölkkäilin piilolle palkkauksen aikana.

 

Kolmas siis avopiilo, tämä meni tosi hyvin, haukku oli alkanut varmasti ja hyvin tuli melkein 30 haukkua. Vika pisto samoin hyvä, vaikka piilo oli aika jännä, kannellinen roskis kyljellään, luukku auki ehkä 20 senttiä. Oli taas kiertänyt piilon pari kertaa, sitten tuli yksi piuh, jonka perään alkoi kunnon haukku, reilu parisenkymmentä. Näilläkin menin koiran tueksi piilolle.

 

Olin treeniin tyytyväinen, ajattelin umppareiden olevan vaikeampi juttu Ramolle. Haukkuja voi näköjään hyvin pidentää avopiiloilla. Ja sellainen hyvä juttu myös ennen radalle menoa, että sain Rampen lämmiteltyä kunnolla tennaripelillä.