Tänään suunnattiin aamusella Kaapelitehtaalle pentunäyttelyyn Ramon ja Ninan kanssa. Kiitos koutsi-Ninalle seurasta ja avusta :-) Olisin ittekseni ollut niiin pihalla touhusta. Aamu alkoi ihanasti, kun sain kaivella autoa märästä lumesta, jota oli tullut yöllä ainakin 5 cm. Ramona sai hepulit, lumessa oli siistii ryntäillä :-)

Päästiin kuitenkin ajoissa paikalla, tunnin verran varmaan odoteltiin omaa vuoroa. Ramona käyttäytyi oikein hienosti: oli tosi lunkisti kaiken odottamisajan eikä jäänyt itkemään, kun kävin itse veskissä ja R jäi Ninan kanssa. Tosi hieno ominaisuus, että tyttö osaa ottaa rauhallisesti tuommoisessa paikassa, jossa tosi paljon koiria ja ihmisiä. Äidiltään kai perinyt tämän, terkkuja Kirkkonummelle ;-)

Meidän vuorolla sitten oli kolme koiraa, me juostiin jonon ekoina. Juokseminen meni ihan ok, paremmin kuin olin ajatellut, vaikka eihän me oltu tätä treenattu ja olisihan se voinut mennä paljon paljon paremmin. Tuomarin edessä seisottaminen ei sitten ollut kovin helppoa :-) R ei kauaa kerrallaan seisomassa pysynyt, tarjosi herkästi istumista ja maahanmenoa ja katsekontaktia, jota juostessa tuli myös. Tarttis kai treenata :-) Mutta ei tästä meidän laji tule sen enempää, joten saa nähdä, todennäköisesti treenauspaukut menee ihan muihin juttuihin.

Arvostelulapussa lukee seuraavaa:
Riittävän voimakas raajojen luusto, hyvä pää, rungon mittasuhteet oikeat, hyvin kulmautunut edestä ja takaa, hyvä askelpituus, iloinen luonne :-) Tuo vika kommentti/asia oli tietysti se, millä meille itselle on eniten merkitystä. R oli iloinen itsensä, mikä näkyi mm. pomppimisessa. Tuomarisetä (Reijo Tuovinen) ei isosta koostaan huolimatta pelottanut Ramonaa yhtään, herra sai rauhassa katsoa hampaat ym. Sijoitus oli 3/3. Kaksi muuta narttupentua oli vähän Ramoa isompia ja raskaampia, mutta kokoero ei ollut loppupeleissä kovin iso.

Oikein hauska kokemus, vaikka ei menestystä sinänsä niin tullutkaan. Mutta ei sitä haettukaan, vaan uutta kivaa kokemusta ja sellainen saatiin :-) R oli tosi reipas ja rohkea pentu, oli täysin rauhallinen ja oma itsensä hulinasta huolimatta.

Leena