Olen lukenut Lilli Loiri-Sepän ja Pertti Vilanderin kirjaa Koiran korjauskirja. En kylläkään siis koe, että meillä on ongelmakoira, joka pitää korjata :-) Sain kirjan töistä, kun erään kirjapainon porukkaa kävi lahjomassa meitä erinäisillä kirjoilla.

Kirja on herättänyt joitakin pieniä ajatuksia, vaikka en läheskään kaikesti ole samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Ensinäkin se, että pitää pitää huoli siitä, ettei mielistele koiraa. Oon itse varmaan sortunut tällaiseen aina välillä, kun oon sille lässyttänyt ja liikaa paaponut. Luulen, että Lilin pieni kurittomuus just nyt johtuu just tosta. Eli helliä saa, mutta silloin kuin ihminen haluaa ja ihmisen aloitteesta (ainakin pääsääntöisesti). Muutenkin täytyy taas vähän eleisiin ja olemukseen kiinnittää huomiota, ettei anna koiralle vääriä signaaleja. Mutta tähänkin asiaan tuli kirjassa ihan mielenkiintoinen ajatus, mikä ei ollut itselle tullut mieleen: tossakin asiassa pitäisi kirjoittajien mukaan olla siinä mielessä "epäjohdonmukainen" ettei tule liian kaavamaista. Koira oppii nopeasti kaavat ja alkaa sitten käyttäytyä niiden mukaan, mikä ei välttämättä ole hyvä asia.

Toinen pieni juttu, mitä jäin miettimään, on se, että täytyy muistaa tarjota koiralle riittävästi sellaisia lenkkejä, joissa mennään koiran ehdoilla. Eli sellaisia, joissa se saa aivan rauhassa haistella ja mennä ilman, että koko ajan käskytetään. Nää on varmasti tärkeitä nollaushetkiä. Pitää pitää huoli, ettei liikaa ole vaan jotakin koulutusjuttuja, tottista tai muuta, koska ne varmasti aiheuttaa koiralle stressiä.

Paljon kirjassa on ajatuksia, jotka ei ihan sovi meikäläiselle, mutta sellaisistakin on välillä hyvä kuulla ja niitä pohtia.

Että tällaista näin lomaa odotellessa :-)

Leena