Taas tottista tänään, Rampe vaan mukana tällä kertaa. Piia&Mona seurana, paikkana meidän lähihiekkakenttä, jossa on nyt ollut viime ja edellisviikon kovin pakkasten ja luistelukelien jälkeen edelleen valot iltaisin, vaikka siellä mitään jäätä enää ole. Oikeinkin hyvä siellä oli treenata, kenttä ihan kuiva ja tosi tehokkaasti valaistu.

Startattiin Rampen kanssa jo vähän ennen P&M:n tuloa. Merkkiä ja ruutua erikseen, olin tyytyväinen näihin ja sitten merkki+ruutu. Parilla ekalla meinasi suoraan ruutuun lähteä, koska edellinen liike oli ollut juuri ruutu. Helpotin vähän ja sitten saatiin pari varsin hyvää. Palkaksi ruudussa tänään friba, hirmu kivaa oli. Ohjattua patukoille, oikein hyvät. Leikki tosi kivasti patukoilla tänään, se on kyllä mun omasta toiminnasta niin kiinni, että miten se leikkii. Kun kehun kovasti ja annan voittaa paljon, se on niin polleena patukkansa kanssa ja tykkää kovasti. Mun pitää olla noissa vaan tarpeeksi "heikko" ja löysäotteinen. Sekä ruudussa että ohjatussa pieni lähtöhaukahdus pari kertaa, ei hyvä. Into tietysti hyvä juttu, tykkää kovasti noista touhuista.

Täyskäännöksiä paikallaan (tähän Piialta hyvä vinkki eli se, että teen sen vähän yli, jolloin koira ei ala ennakoimaan seuraamaan lähtemistä), perusasentoja, oikealle käännöksiä paikallaan (nää ei olleet tänään niin hyviä kuin viimeksi). Perusasennot yrittivät olla tänään vähän liian edessä välillä. Liikkeestä istumista, Piia naksautti oikeista. Aluksi tarjosi pariin otteeseen seisomista, sitten alkoi sujua ja olivat varsin hyviä, peppu pysyi paikallaan. Luoksepäästävyys. Piia tuli lähelle ja sipaisi koiraa. Tein nyt niin, että vapautin Raran perusasennosta eli olisi saanut moikata Piiaa. Se ei kyllä juurikaan Piiasta välittänyt, toljotti vaan mua ja vähän pompahti, että mitäs nyt. Saattaapi olla, että kokeessakin se kannattaa vapauttaa, koska ei se ryykäise ihmisen luo vaan on enempi välinpitämätön.

Vielä yksi luoksetulohuijaus eli jätin koiran ja palasin palkkaamaan. Ekalla se liikautti peppuaan vähän mun perään ja menin laittamaan sen uudestaan istumaan. Tää meni hyvin, R odotti rauhassa ja palasin palkkaamaan. Paikkaistuminen loppuun, itse menin piiloon. Kurkkasin ja kehuin 10 s ja sitten olin reilu puoli minsaa piilossa ja palasin palkkaamaan. Jätettiin siihen, sen verran hyvin sujui.

Monan treenin ajaksi Rampe meni Piian autoon. Toivottavasti Mona ei liiaksi suuttunut, kun yks juoksuinen pirpana oli käynyt sen loossissa. Lopuksi otin vielä Ärrän autosta ja tehtiin ihan lyhyt kimppamakuu. R oli autosta päästessään aika kiekoilla, joten tein sen kanssa vähän perusasentoja ja maahanmenoja ennen makuuta. Itse makuu oli aika jees, pari pientä piippiä alkupuolella, muuten oli oikein hyvin.

Ja sitten vielä haukutukset loppuun. Sarjat oli 30, 15, 35, 5, hyvin haukkui. Piia oli kiltisti mun pyynnöstä pari kertaa istumassa maassa; Rampen haukuttaja on yleensä ollut kyykyssä ja tajusin, että pitää nyt vähän muitakin asentoja kokeilla. Ei sillä kyllä mitään merkitystä näyttänyt nyt ainakaan olevan.

Raran tuhistelupärskähtelymeininki on helpottanut, tänään ei tullut kuin pari aivastusta. Ehkä se sitten oikeasti oli oikea kotidiagnoosi eli nenäpunkki. Tai sitten se oli pieni nuha, joka vaan meni ohi. Väliäkös tuolla.