Tänään töiden jälkeen Aaron (2 vee, mun veljenpoika) synttäreille. Simppa päätti yllättäen, että hän pyöräilee Ollille Lilin kanssa. No, pyöräily meni kuulemma ihan kivasti. Lililtä vaan menee kuppi nurin, kun vauhti nousee liiaksi, ja se alkaa haukkua. Joten vähän rauhallisempaa tahtia pitää ajella. Rampe odotteli synttärien ajan autossa, koska noi molemmat + vajaa kymmenen lasta hyppimässä ja kirkumassa pihalla = ei onnaa. Lili pääsi käymään pihasynttäreillä, vietti aikaa tiiviisti pöydän alla lasten tiputtelemia herkkupaloja etsien, oli nätisti.

Ramon kanssa suunnattiin sitten suoraan synttäreiltä hakutreeneihin Halkolammelle. Olipas mukavaa taas pitkästä aikaa päästä hakuilemaan! Hyttysiä oli vaan niin pirusti, muuten ihana auringonpaiste ja aika lämmin. Rampe oli juoksunsa vuoksi vikana vuorossa - tai oikeestaan tokavikana, R:n jälkeen "hommiin" pääsi vielä Marjon 8-viikkoinen Remu-rottis. "Aika" söpö tapaus :-)

Ramolla kolme ukkoa. Eka vasemmalla ehkä 30 m:ssä. Käytiin hakemassa hajua vähän lähempänä mutta ei vältsisti olis tarvinnut, koska R selvästi oli hajulla jo keskilinjalla. Toka oikealla etukulmassa. Mentiin keskilinjalta ehkä vajaa kymmenen metriä pienen nyppylän päälle ja siitä vähän kohti takalinjaa ja neiti oli jo selvästi hajulla. Toin sen takaisin nyppylälle ja lähetin (ehkä n. 40 m piilolle). R ampaisi täysillä ja vauhdikas pisto kutakuinkin suoraan ukolle. Hienosti meni!

Vikalla ukolla (vasemmalla kuusipiilo, 50:ssä) käytiin melkein piilolla asti varmistamassa; R oli jotenkin niin vähäeleinen - niin kuin sillä tapana usein on - että halusin varmistaa, että varmasti olisi hajulla. Palattiin keskilinjalle ja olihan se hajulla: taas suora vauhdikas pisto suoraan ukolle. Reine oli vika ukko, tällä kertaa R ei niin innostunut leikkimään. Mietittiin, että voisi ens kerralla kokeilla, että mä leikin Rampen kanssa vikan ukon löytämisen jälkeen. Jotta sille tulee selkeä kuva, että hommat loppuivat siihen. Muuten tuppaa työmoodi jäämään päälle - tuntuu, että R ei malta alkaa leikkimään, kun olisi kiire etsiä lisää ukkoja...

Ens kerralla koitetaan haukuttaa neitokaista. Saa nähdä, kuinka pulassa oon jatkossa tuon vähäeleisyyden vuoksi. Tällä kertaa kahdella ekalla näin aika helposti, että hajulla on, mutta vikalla en luottanut omaan silmääni ennen kuin oltiin käyty tosi lähellä ukkoa. Pitää itse nyt koittaa joka kerta opiskella Raraa näissä tilanteissa tosi tarkkaan.

Treenien jälkeen kolmen vartin lenkki - ja olin taas, että voi ihanuutta. Nätti kesäilta kultakoissun kanssa mettässä :-) Heiteltiin vähän hanskaa ja etsittiin taas tunnarikapulaa varvikosta, ei onkkelmia.