Eilen saatiin nauttia taas ihanasta kelistä. Aurinkoa, aah! Lenkkeiltiin Laajalahden jäällä. Otettiin vielä ilmaisut molemmille ennen kotiin lähtöä. Lilin rullantuonnit tuntuu menevän vierailla paremmin kuin mun kanssa. Tänään jäi aluksi ihmettelemään mun luokse rullan kanssa, Simon käskystä vasta läksi viemään rullaan Simolle. Ilta vietettiin Nooralla & Tuomaksella hyvässä seurassa mm. treenivideoiden parissa. Tuli kunnon herätys treenien suhteen: pitäisi olla tiiviimpää, tehokkaampaa, vähemmän puhetta, enemmän toimintaa.

 

Tänään Oittaalla hakuilemassa. Lunta on vielä paljon, joten ilmaisutyyppistä treeniä kaikille. Pakkastakin oli useita asteita, joten suht talviset olosuhteet. Ramolle viisi ukkoa. Kati haukutti kerran ennen radalle menoa, ei ongelmia. Ekana ukko oikealla ison renkaan sisällä, kansi raollaan. Löysi nopsasti, suora palkka täältä.

 

Tokana oli Linda piilossa radan oikealla puolella kuusen alla. Kovasti oli intoa koirassa ja sai selvästi hajun, mutta arasteli kavuta lumipenkan yli, ei luottanut, että hanki kantaa. Linda näyttäytyi pariin otteeseen ja vihdoin R tsemppasi piilolle. Hyvin haukkui ja oli iloinen, kun vihdoin pääsi ukolle.

 

Kolmas putkessa oikealla (Reine?), kansi taisi olla ihan vähän raollaan. Lumi oli vähän jännä tässäkin mutta hyvin upposi ja löysi pian ukon. Hyvin ilmaisi taas. Neljäs sitten vasemmalle, ukko oli betonimajan välissä raossa piilossa. Suora palkka täältä. Viimeinen (Maria) pikkumökissä oikealla. Oikein hyvällä innolla vikalle piilolle, löysi nopsasti, mökin ovi oli raollaan, mutta R ollut siinä asti käynyt. Hetken haki haukkupaikkaa, joka oli sitten parin metrin päässä piilosta. Hyvin ilmaisi.

 

Lilille pari hajunhakua. (Simppa paranteli krapulaansa kotona, joten ohjaajana minä…) Eka samassa kuusipiilossa kuin Ramolle. Oikein hyvin meni, luikahti Rampea jännittäneen lumivallin ohi melkein majan alta… Toinen (Reine) pikkumökissä alhaalla oikealla. Käytiin hajunhaulla ja toin koiran takaisin polkua melkein repuille asti. Kauhealla innolla läksi eikä mennyt omia jälkiä takaisin päin vaan poikkesi oikealle puolivälistä. Jossain vaiheessa oli melkein piilon päällä… Hienosti siis meni taas. Näitä jatketaan vielä ja vähitellen sitten valmista mukaan.

 

L:lle vielä ilmaisut parkkiksella, oikein hyvin meni. Ei tarvinnut antaa apukäskyä kuin ekalla. Pääsi kerran varastamaan ukolle, kun sähelsin jotain, täytyy itse olla tarkempi. Ennen kotiinlähtöä vielä paukuttelin molemmille yhtä aikaa, josko saisi nyt aktivoitua tuon kanssa. Etsivät namppoja eivätkä odotetusti reagoineet lainkaan. Noita voisi ottaa alle nyt tällä viikolla muutamia ja sitten vähitellen alkaa taas ampua koirat paikkamakuussa ja seuratessa.