Viime viikko vierähti meikäläiseltä suurimmaksi osaksi työreissussa, Simo puolestaan oli flunssainen eikä juuri normilenkitystä enempään kyennyt koirien kanssa. Rampella oli toisessa takatassussa omituinen ”kuluma”/puhjennut rakkula, joka ei kyllä sen enempää sitä vaivannut. Simo huomasi sen nuolevan tassua to-iltana ja puhdisti ja sitoi anturan. Sillä selvä oikeastaan.

 

Lauantaina kävin kotiuduttuani koirien kanssa lähikallioilla hirmuisessa myrskytuulessa lenkillä. Harvoin moista myräkkää on täällä nähty, isoja oksia oli putoillut puista ja vähän piti katsella yläilmoihin, että eihän sieltä tule päälle mitään.

 

Eilen sitten Pitsku/Malminkartanolenkillä, kävellen tällä kertaa. Taitaa meikäläisen juoksut nyt hiipua muutamaksi kuukaudeksi. Kiva lenkki kuitenkin, lukuun ottamatta loppuvaiheessa koettua episodia (pimeä ja kaikuva alitunneli, karjuva nainen, haukkuvat koirat, hampaiden kiristelyä jne.).

 

Tänään Uusmäessä lenkki ja sen jälkeen pikkutottikset molemmille. Lilille pari noutoa, ensin tasamaa ja sitten suoraan ilman välipalkkaa hyppynouto. Ekalla tuli esteen ali (kyseessä siis vaan puinen kaiden, jonka ali pääsee helposti), tokalla hienosti yli.

 

Rampelle ensin muutama perusasento ja seuruupätkä, oikein hyvä fiilis. Sitten kapulan (kaikkein ällöin 650:nen) tuonti, oikein vauhdikas ja varma. Sitten hyppynouto, oikein hieno ja ilmava, eikä meinannut mennä ali, tosin avitin taputtamalla esteen päällä. Sitten vielä eteenmeno, R oli nähnyt autosta kuin kävin muka viemässä palkan kentän laitaan. Ekalla lähti hyvin mutta laukkasi täysillä repulle. Uusi yritys, nyt lähti suoraan ja yhtä täysillä, käskin maahan, tosi hieno maahanmeno. Näitä ei olla tehty tosi pitkään aikaan eikä taas tehdäkään, koska R on ennakoinnin mestari näissä. Kävelin palkkaamaan koiran luo. Lyhyt seuruu toiseen suuntaan ja liikkeestä maa, oikein hieno. Siitä luoksetulo, nätti tämäkin.

 

Sitten uusi em, R oli nähnyt kun jätin palkan ihan oikeasti. Hyvin lähti taas – mutta juoksi sille paikalle, johon olin palkannut edellisestä ja johon oli hänen mielestään tippunut pari murua sapuskaa. Sitten äkkäsi palkan kentän laidassa ja juoksi sille, kutsuin pois ja pari nappulaa vedettyään tuli luokse. Uusi lähetys, nyt sujui. Sitten vielä perusasento ja siinä hetki kontaktissa, josta kehut ja vapautus repulle ja loppupalkalle. Hyvä Är!

Viime pe alkoivat futiksen MM-kisat. Taitaa koiraharrastus lievästi kärsiä kisoista... Ei niin haittaa jos sinne heinäkuun tokaan viikonloppuun saakka on vähän huonommat kelit, paremmalla omallatunnolla voi töllöttää matseja :) Vaikka kyllä sitä treenatakin täytyy tietty.