Nonni, avo-tokot korkattu Lilin kanssa. Ja oikein hienosti meni: ykköstulos 175 p :-) Koe pidettiin SDY:n majalla Oulunkylässä, tuomarina Marita Packalen. Alo ja avoluokat kokeessa, avossa ehkä 15 koiraa. Koe eteni sujuvasti, ei ollut turhia odotteluja ja homma luisti.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tässäpä pistesarja:

Paikalla makaaminen 10 – JEE!! Mä olin tästä jo niin tyytyväinen :-) En siis tiedä, miten se siellä makasi, mutta ilmeisesti kuitenkin ihan jees. Itseä jännitti NIIIN pirusti piilossa. Tehtiin avon koirista ekana, mikä lisäsi jännitystä ylipäätään, ja Lili joutui makuussa yleisön puoleiseen reunaan, mikä lisäsi paniikkia vielä asteen. Selviytyi siis kuitenkin mainiosti.

Seuraaminen taluttimetta 9 ½ – Ei tietoa, mistä puolikas piste meni, ehkä vähän liian edessä olleista parista perusasennosta.

Maahanmeno seuraamisesta 10

Luoksetulo 10 – Tästäkin oli tosi iloinen. Tosin L olisi voinut pysähtyä nopeamminkin mutta aika jees kuitenkin.

Seisominen seuraamisesta 10

Noutaminen 10 – Tätä tuomari kehui erityisesti :-) Kapula ei tosin ollut sen suussa ihan täydellisesti mutta muuten oikein hyvä.

Kauko-ohjaus 9 – En tiedä, mistä piste meni, ehkä vähän hitaanpuoleisista maahanmenoista.

Estehyppy 0 – Aargh, tämä vähän harmitti, kun muuten meni niin hyvin. L hyppäsi hyvin toiselle puolelle, mutta päätyi hypyn jälkeen ikään kuin esteen viereen/sivulle, ja kun annoin paluuhypyn käskyn, se vaan vinkaisi tyyliin ”en mä tästä voi hypätä!”. Otin askeleen sivulle, joka veti liikkeen nollille, mitä en siis tiennyt. Junton Tytti oli Rikkinsä kanssa kokeessa myös (meni muuten hienosti, muistaakseni yli 180 pistettä ja kolmas sija, onnea!) ja sanoi, että mun olisi kannattanut kokeilla kädellä ohjata Liliä hyppäämään. No, osaamme vastaisuudessa, tällaisissa tää noviisimeininki näkyy :-)

Kokonaisvaikutus 9 – Tuomari sanoi: ”Sulla on kiva koira.” Ja niinhän se on :-) Juurikaan kukaan ei tainnut saada kokonaisvaikutuksesta kymppiä.

 

Tuomari oli musta vähän löysä arvostelussa ja olisi ollut kiva kuulla, mistä pistevähennykset menivät. No joo, pääasia, että saatiin ykkönen!

 

Yleisesti ottaen olin Liliin tosi tyytyväinen. On selvästi aikuistunut sitten viime tokokokeen, joka oli elokuun alussa. Oli pääosin rauhallisesti odotteluajat ja kokeessa toimi tosi kivasti, palkkaantui aika hyvin itse tekemisestä eikä kovasti ihmetellyt palkan puutetta. Into tehdä säilyi loppuun asti. Onnistuin myös ilmeisesti ihan ok virittelyssä ennen koetta. Tehtiin muutama koira ennen meitä joitakin liikkeitä, joilla sain pahimmat höyryt koirasta ulos. Ja just ennen aktiiviliikkeitä nostatin taas vähän pallolla ja patukalla. Hienoa, Lili!!

 

Nyt sitten aletaan treenailemaan enemmän voittajan liikkeitä, joita siis kaikkia on ainakin aloitettu. Simo varmaan ottaa Lilin tokoilua enemmän vastuulleen, mutta mä en siitä varmaankaan suostu kokonaan luopumaan :-) Itse ajattelin, että joskus loppusyksystä voisi ehkä katsoa jonkun voittajan kokeen. Nyt loppukevät ja kesä menevät varmasti enemmän pk-puolen touhuissa.