Käytiin Uusiksessa pitkä lenkki sateessa. Oli ihanaa kävellä märässä metsässä ja Lilikin selvästi nautti.

Lenkin jälkeen pienet tottikset. Paikkamakuu pk-tyyliin. Etäisyyttä ehkä 25 m, olin selkä Liliin päin. Aika oli vaan ehkä joku pari minsaa. L pysyi hyvin ja suht rauhallisesti. Ei tullut sitä tavallista parin ekan minuutin levottomuutta.

Seuraamista. Otin heti ekaksi pitkä seuraamisen käännöksine kaikkineen, palkkana iki-ihanalla narupallolla leikkimistä. Tosi hyvin meni. Piti kontaktin täydellisesti. Sitten pari lyhyempää. Otin vähän hölmösti vielä toisen aika pitkän, siinä pari ihan lyhyttä vilkaisua muualle. Tässä tein niin, että jätin ruokaboksin repulle, minkä Lili näki, ja sitten seuraamiseen. Palkaksi siis ruokaboksille juokseminen ja sen sisältö :-) Vaikka ihan hyvin meni tämä vikakin, olisi pitänyt jättää siihen ekaan onnistuneeseen pitkään. Mur mulle.

Noutoa. Otettiin painavammalla kapulalla, ei mitään ongelmia. Ekaksi pari läheltä luovutusta. Sitten pari siten, että jätin Lilin kapulan kanssa istumaan ja kutsuin luokse. Pari siten, että kapula meidän välissä. Lopuksi yksi kokonainen liike. Sellaisen huomasin, että kokonaisessa liikkeessä L usein vähän hyökkää kapulaan kiinni eli ei ota sitä kovin siististi suuhunsa. Kun se on suussa, se ei mällää sitä, mutta suuhun nostamista pitäisi vähän miettiä. Tästä voisi vähän kysellä Lindalta ja Ninalta. Palautus on nopeampi kuin ennen, L palauttaa kapulan laukalla. Tässä on siis edistytty, hyvä me :-)

Perusasennot oli tänään hakusessa. L jäi melkein joka kerta ekalla vinoon, tuntui, että se haki kontaktia jotenkin tosi vahvasti eikä malttanut jäädä siistiin perusasentoon, kun siinä ei pysty pitämään yhtä hyvää kontaktia. Näitä vois vähän kerrata viikonloppuna. Myös täyskäännöksiä vois vähän muistella lähiaikoina.

Ruutua. Ei onnannut tänään lainkaan. Kumma juttu. Ruutu oli aika pieni ja kosketusalusta keskellä. Latasin ruudun normaalisti ja lähetin Ruutu-käskyllä. Juoksu ruudun ohi treenirepulle. Seuraavalla yrityksellä juoksi ruudun ohi oikealta. Halloo. En tiedä, mistä oli kiinni. Ei auttanut edes se, että kävin ekan mokan jälkeen näyttämässä alustaa ruudussa! No, saatiin sitten pari onnistumista kuitenkin. Ja minä toope päätin, että kokeillaanpa toisesta suunnasta. Moka heti alkuunsa. Lopetin ekaan onnistumiseen. No, joskus on kaikilla näitä päiviä.

***

Illalla käytiin kattomassa Veetin uutta "pikkusiskoa" Helgaa. Söötti tyttö, itsevarma, rohkea ja itsenäinen kuin mikä :-) Ei väistänyt Liliä juuri lainkaan. Lili leikki Helgan kanssa oikein nätisti, mutta jossakin vaiheessa tajusi naskalien tervyyden ja alkoi vähän väistää pentua... Kiva kuitenkin nähdä, että L selvästi tajusi, että toinen on pentu, eikä ryhtynyt rummuttamaan sitä älyttömästi.


Leena