Simo kävi tänään taas koirien kanssa esineitä treenaamassa. Ruutu täyssyvä, ehkä 10 m leveä. Kaikki esineet molemmilla eri tyyppien. Ramo eka vuorossa. Esine 25 m:ssä siten, että Simo näki koiran touhut. Ramo näki ekan esineen viennin, R suoraan esineelle, oli Simon mielestä lähdössä esine suussa jatkamaan matkaa. Simo kehaisi, R lähti tuomaan esinettä ja toi hyvin. Ruudussa oli valmiina toinen esine, jolle Simo lähetti heti. R löysi ja palautti esineen heti.

Mielenkiintoista tuo, että neiti meinaa lähteä esineen kanssa etiäpäin. Saako hajun toisesta esineestä ja koittaa hakea sen myös mukaan? Hmm. Heti kun Simo kehaisi ekan löytämisestä, R lähti sitä tuomaan. Jatketaan harjoituksia.

Sitten Lili. Eka esine valmiina 10 m:n kohdalla keskellä, toinen ehkä 25 m:n kohdalla reunassa. Ensimmäisen löysi heti: juoksi ehkä kolme metriä ohi, nappasi hajun, löysi esineen ja toi vauhdilla. Tokan kanssa oli vaikeaa: ei löytänyt, vaikka teki hyvin hommia. Simo joutui lähettämään pari kertaa, vähitellen alkoi koiralta usko loppua. Simon mielestä yhdellä kerralla oli jo lähellä esinettä mutta ei löytänyt, hitto vie. Sitten Simo kävi esineen suunnalla, tämän jälkeen esine löytyi ongelmitta. Jatketaanpa näitäkin harjoituksia.