Lauantai meni huonekaluliikkeissä (Lundia on ihana juttu) ja osin flunssaa vältellessä. Kävin koirien kanssa Uusmäessä lumilenkillä. Tarvottiin parikymmensenttisessä lumessa ja ihanassa hiljaisuudessa kunnon lenkki. Ihana talvifiilis! Lili tosin oli "back to normal": löntysteli mun jaloissa eikä jahdannut Ramoa lainkaan. Jäi pariin otteeseen istuskelemaan ja katseli mua siihen malliin, että tarpokaa te, mä jään lepäämään. Vähän rasittava tilanne välillä, kun toinen jäi kököttämään paikalleen ja sitä sai odottaa ja toinen taas paineli kymmeniä metrejä edellä ja sitä sai huudella odottamaan. Molemmilla juoksu, joten koko ajan piti pitää silmällä molempia... Paukuttelin molemmille keskellä metsää, lumi vaimensi kuusmillisen äänen pieneksi pihahdukseksi.

Tänään oli varsin koiramainen päivä. Aamulla puoli kasilta ylös ja Ramon kanssa hakuilemaan Siikajärvelle. Lunta se parikymmentä senttiä, nyt jo tosi märkää sellaista eli raskas keli. Tuulta ei juuri lainkaan, lämpötila varmaan + 1.

Juoksuinen Ramo ihan vikojen joukossa radalle. Anne haukutti Ramon ennen radalle tuloa. Ekalla kesti vähän päästä rytmiin, muutoin haukkui hyvin. Kolme sarjaa, reilu 20, reilu 30 ja reilu 10 (?).

Neljä ukkoa, Anne ja Merja siirtyvinä. Teemana tänään pienet laatikot. Ukot menivät 15 askelta piiloilta sivulinjaa eteenpäin. Kaikki pistot suoria ja vauhdikkaita ja ilmeisesti teki just sitä, mitä haluttiin eli niitä laatikoita (maaston vuoksi ei nähnyt tarkasti, mitä koira teki). Haukut irtosivat Annen ja Merjan mukaan muuten hyvin ja haukku alkoi suht nopeasti, paitsi Merjan vikalla Ramo oli ollut vähän epävarman oloinen. Haukkui sielläkin mutta pätkäisi vähän ja oli Merjan mukaan muutoinkin vähän epävarmemman oloinen kuin ekalla Merjan piilolla. Haukut olivat siis viidestä viiteentoista.

Hyvä treeni, olin tyytyväinen Rampen laatikoihin. Tuo vikan ukon epävarmuus jäi tietysti vähän mietityttämään, mutta ehkä siitä ei kannata mitään ongelmaa ottaa, kun muut menivät niin hyvin. Nuori koira ja juoksu päällä jne. Annen tokalla piilolla Ramo oli haukkunut aika lähellä ja Anne oli käskenyt sen istumaan. Oli totellut ja haukkunut hyvin. Mietittiin kuitenkin treenin jälkeen, että ehkä sitä ei nyt ole syytä käskeä, koska lähelle tulo-ongelma ei ole iso ja aiemmin se on haukkunut hyvällä etäisyydellä. Ja kun R on aika herkkis kuitenkin, ties vaikka vikan ukon epävarmuus olisi johtunut siitä Annen käskytyksestä, tiedä häntä. Tietysti nyt kun itsevarmuutta tulee lisää, saattaa se alkaa haukkua lähempänä. Täytyy nyt vaan muistaa terottaa ukoille aina se, että palkka annetaan oikeesti kauas. Siitä myös juteltiin, että voisin alkaa ottaa ilmaisutreenissä etäisyyttä koiraan. Eli ukko sisemmäs mettään ja mulle myös enemmän käyskentelyä, jotta R tottuu siihen, että mä alan tulla kohti eikä saa pätkiä haukkua.

Hakutreeneistä hurautin Purinalle tokokoetta katsomaan. Siitä lisää myöhemmin...