Käytiin Halkolammella tapaamassa viestitreenikaveri-Jaanan lapinporokoirapentua, Raikua. Raiku on kuukauden Ramona vanhempi, jonkin verran isompi. Ramona ihmetteli aluksi aika pitkään Raikua, joka porokoiramaiseen tyyliin käytti aika lailla ääntä... Muutenkin oli sitten ärinää leikin keskellä aika lailla, mutta leikkiä kuitenkin ihan kivasti. Raiku on aika reipas ja äänekäs, mitä Ramona selvästi aika pitkään ihmetteli. Loppulenkistä Ramona sai moikata myös Vasmia, Raikun "isoveljeä". Hyvin meni.

Lenkin jälkeen oli tarkoitus ottaa Lilin kanssa viestiä, mutta siitä ei oikein tullut mitään: L oli joutunut odottamaan autossa pitkään omaa vuoroaan ja piippaamisesta ei tullut loppua. Lopetettiin sitten lyhyeen treeni, käteen jäi - tai lähinnä hiuksiin - oikeestaan vain muutama hirvikärpänen. Mitä tästä opimme: Lilin on pakko saada purkaa pahimmat piippienergiat pois, ennen kuin mennään treenaamaan.

Sitten matka jatkui Luukin tottiskentälle. Ramppis odotti autossa, taisi nukkua täysillä koko ajan. Ekaksi otettiin Lilin kanssa muutama seuraamispätkä. Tosi hyvin meni, hieno kontakti. Ekalla seuraamaan lähdöllä tuli haukahdus, josta ärähdys meikäläiseltä. Loppui siihen. Sitten yksi liikkeestä maahan ja luoksetulo vauhdilla eli vapautin täydessä vauhdissa.

Sitten hyppynoutoa. Otin pari hyppyytystä kapula suussa yhteen suuntaan, hyvin meni. Sitten pari kokonaista liikettä. Otin ekan niin, että kannustin esteellä Lilin tullessa takaisin päin. Tokalla en enää kannustanut ja hyvin meni silti. Kyllä tää tästä :-)

Sitten vielä A-estettä ja noutoa. Ekaksi pari edestakaisin ilman kapulaa. Sitten kapula suuhun ja yli yhteen suuntaan. Ekan juoksi ohi, mutta sitten kannustin ja auttoi ja onnasi. Lopuksi pari kokonaista liikettä. Ekalla kannustin takaisin tullessa esteen sivusta. Tokalla vain taputin estettä eli Lili ei nähnyt mua. Hyvin meni.

***

Illalla Riikka, Jani ja Lumi (2 vee) kävivät kylässä kattomassa pentua. Lumi oli aika innoissaan pennusta ja Lilistä mutta jännitti niitä vähän. Lumille oli käynyt lomalla niin, että jossakin maatilalla kolme jonkun ison koiran (rotu ei tiedossa) pentua oli yhdessä "käyneet kimppuun", eivät siis satuttaneet eikä mitään, mutta pieni oli vähän pelästynyt kuitenkin. Lili ja Ramona toimivat hyvin siedättäjinä ;-)

Huomenna mökille, ihanaa!

Leena