Tein Lilille mökillä jäljen, jonka ajamisesta ei dramatiikkaa puuttunut... Jälki oli noin 500 m pitkä, keppejä oli 6. Maasto oli välillä aika korkeaa mustikkavarvikkoa, välillä kovempaa pohjaa eli kalliota, sammalta ja jäkälää. Ilma oli varmaan n. +22 ja tosi painostava ja hienostava keli.

Janalla Lili joutui vähän hakemaan, mutta heti jäljen löydettyään lähti varmasti oikeaan suuntaan. Ekat kaksi keppiä löytyivät hienosti, vaikka parissa kohtaa L vähän haahusi. Ja sitten: ihan muutaman metrin Lilin edestä lähti jänis täysillä karkuun. Lilin pasmat meni siitä sekaisin eikä se hetkeen muistanut, mitä metsässä oltiin tekemässä. Olisi saattanut eksyä jäljeltä kokeessa tässä vaiheessa, koska haahusi tapauksen jälkeen jonkin aikaan ympäriinsä. Ratkaistiin tämä nyt niin, että osoitin Simolle suunnan, mihin jälki lähti ja Simo lähetti Lilin siitä uudestaan. Lähti ihan OK, mutta muutaman metrin päässä tästä oli keppi, joka sitten jäi löytymättä. Harmillista. Tämän jälkeen jäljestäminen lähti taas käyntiin ja meni aika hyvin. Loput kepit löytyivät.

Varmaan 100 m:n päässä jänispaikasta tuli toinen "pikku" häiriö: jälki kulki aika lähellä tietä sen suuntaisesti ja tien toisella puolella oli koira pihalla haukkumassa. Lili jäljesti hyvin, eikä juuri välittänyt koirasta. Jossakin vaiheessa kuitenkin toisen koiran suunnasta alkoi kuulua huutoa ja tämä iso laumanvartija ryntäsi vapaana meitä kohti! Ilmeisesti se oli pyreneittenkoira. Se tuli ihan meidän viereen. Simo ja Lili pysähtyivät, mä tulin paineilmapullon kanssa hätistelemään koiraa kauemmas. Se emäntä tuli kuitenkin juoksujalkaa hakemaan koiraansa, ja me jatkettiin matkaa. Tämän jälkeen Lili jäljesti tosi hienosti. Vika keppi löytyi ongelmitta.

Mietittiin, että jos kokeessa käy tuommoinen jänis- tai vastaava episodi, olisiko paras vain pysähtyä ja odottaa kunnolla paikallaan, kunnes Lili palaa aisoihin. Ainakaan ei kannata edetä, jotta jälki ei sotkeennu.
Mielenkiintoinen ja tosiaan haastava jälkikeikka! Jäljestys ei ollut yhtä siistiä kuin viimeksi, mutta kepit löytyivät yhtä lukuunottamatta hienosti. Vieras jälki seuraavaksi!!