Synttäreitä juhlittiin taas tänään eli Lili täytti 4 vee! Tässä synttäritytön älykäs ilme:

1245950377_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ihana koiksu, joka vain paranee kypsyessään :-) Järkeä on tullut aavistus päähän mutta vauhti ei ole hiipunut, päinvastoin. Hirmuisella antaumuksella se tekee hommia, Simon kanssa siis pääsääntöisesti nykyään. Äänekäs se on, siitä ei pääse mihinkään, mutta eihän kukaan ole täydellinen :-) Hirveästi Lilin kanssa on asioita opiskeltu ja opittukin jotain. Kun L neljä vuotta sitten syntyi, meillä ei ollut juuri mitään hajua mistään koiraharrastuksista. Tiedettiin vain, että jotain tullaan harrastamaan. Aika mainio pakkaus saatiin sitten tsägällä, paljon huonommin olis voinut keltanokille käydä…

 

Synttäreiden kunniaksi kunnon lenkki Simon ja Rampen kanssa aamupäivällä. Illalla Lili pääsi mukaan hakutreeneihin ja jotta ei olisi mennyt synttärisankarin reissu pelkäksi autossa istumiseksi, tallattiin hakutreenin jälkeen esineruutu. Liltsulle ruudussa kaksi esinettä, joista haetutin vain yhden ja siitä herkkuiltasapuskat palkaksi. Synttärisankarilla oli selvästi mukavaa. Etenkin kun se sai olla mukana hakuporukan kahvitteluissa ja sai herkkuja. Kivat synttärit, tuumasi Lili :-)

 

Ramolle tänään samat sävelet hakuradalla kuin viimeksi. Ennen rataa Tiina haukutti Ramon, peräänjuoksuina tehtiin taas. Ramo oli suorastaan röyhkeä, sanoi Tiina. Mutta saapi tässä vaiheessa ollakin, oikein mieluusti. Rennosti ja varmasti paukutti haukut, pari sarjaa, olisko ollut reilu 20 ja reilu 30.

 

Radalla sitten neljä ukkoa, siirtyvät Sari ja Merja. Eka ukko (Sari) vasurissa etukulmasta vähän eteenpäin eli pieni laatikko. Upposi ekalla tosi hyvin, hyvä vauhti ja suora pisto + nätti pieni laatikko. Hyvä Är! Sitten oikealle, jonne eka pisto oli omituinen kiekka, R ilmeisesti haistoi joltakin tippunutta ruokaa radalla ja kävi hakemassa ne. Sitten pystyi keskittymään hommiin.. Tämä pisto oikein hyvä: vauhdikas ja suora. Merja oli vähän etukulmasta eteenpäin eli tuli pieni laatikko.

1245950341_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kolmas ukko sitten vasuriin, jossa roskisumppari (luukku auki). Laatikko tännekin ja oikein mallikas sellainen. Vikan piston teki vähän taaksepäin mutta korjasi hyvin ja löysi Merjan. Merjalla vielä sapuskapalkan päälle palloleikki, jossa siinäkin R oli kerta kaikkiaan sika eli kävi röyhkeästi käsille (yritti pölliä Merjalta pallon kädestä, oikeesti aika nätisti, mutta korrekti-Rampeksi aika hurja). Hyvähyvä.

1245950328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1, 3, ja 4:lla tänään lyhyemmät haukut (aloitus–15), kakkosella vähän pidemmät (reilu 30?). Muuten ilmaisut olivat hyvät, aloitti varmasti ja haukkui rennosti, mutta pitkässä ilmaisussa otti vähän häikkää mun lähestymisestä.

 

Olin tosi tyytyväinen treeniin tänään. Intoa ja vauhtia oli hyvin, pistot suorat ja varmat, siistit laatikot ja ilmaisut hyvät, aloitti varmasti ja haukkui hyvin. Jee! Sää oli tänään vähän rankahko eli tosi lämmin, onneksi ilma sentään liikkui edes vähän radalla. Ramolla oli selvästi jo tokan piston jälkeen hiki mutta teki hommia tosi hyvin siitä huolimatta.

 

Ens viikolla on vielä treenit, sen jälkeen jäädään kesälomalle, ja meille tulee ainakin 1,5 kk tauko. Se tekee varmasti hyvää sekä koiralle että ohjaajalle. Loistojuttu, että saatiin näin hieno treeni tauon alle. Ens viikolla aattelin ottaa jotain hauskaa ja helppoa, esim. ylilähetystreeniä ”peräänjuoksuina”. Videoitiin treenit tänään, saadaan video jossakin vaiheessa itselle ja kahtellaan, josko sen kehtaisi nettiinkin pamauttaa…

 

Treenien ja kahvittelujen jälkeen Ramollekin vielä esineet. Ruudussa kaksi esinettä, haetutin molemmat. Teki oikein hyvin hommia ja löysi esineet nopeasti. Loistopimu!

PS. Meillä on hakutreenien loppupaltsussa aina suht muhkeat eväät. Kaffetta ja teetä ja vähän jotain pientä siinä sivussa... :-)

1245950361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e