Eilen Luukissa jäljet ja tottikset molemmille, Noora ja Piian tottistamassa myös. Tallattiin jäljet Kaurasuontielle todella pitkästä aikaa, sinne kun ei nykyään saisi jättää autoa tien laitaan…

 

Lili ja Simo ensin hommiin. Ilmoittautuminen Monan kanssa, meni hyvin. Sitten koiralle pari pallon heittoa pahimpien fiilistelyjen purkamiseksi ja paikkamakuuseen. Aluksi Lili oli varsin levoton ja epävarman oloinen ja nousi istumaan, josta sai multa palautetta (S oli piilossa). Simo kävi laittamassa sen uudestaan makuulle ja palkkasi pari kertaa siihen. Tämän jälkeen L makasi paljon levollisemmin. Paikkamakuutreeniä siis vaan, aluksi vähän helpompaa ja palkkausta väliin.

 

Sitten L&S tekivät oikeastaan kaikki kisaliikkeet. Seuraaminen meni hyvin, mitä nyt tuttuun tapaan vähän ääntä alussa mukana. Liikkeestä istumisessa tarjosi sitkeästi maahanmenoa useita kertoja. Liikkeestä maa ja luoksetulo sujuivat hyvin, tekivät myös juoksusta. Pitää treenata edestä perusasentoon siirtymisiä, jätti ne vajaaksi. Liikkeestä seiso sujui muistaakseni myös mutta sitä pitäisi tehdä myös juoksusta.

 

Sitten noudot, joissa ei huomauttamista, muuta kuin tuo sama edestä perusasentoon kaipaa hinkkausta. Eteenmeno kolme kertaa putkeen palloille, sujui hyvin. Eivät ottaneet maahanmenoja, niitä pitää testata johonkin väliin myös. Lopuksi vielä seuraamista, jonka aikana ammuin pari kutia. Ei reaktiota, hyvähyvä.

 

Ramolle ensin seuraamista, jonka aikana Piia ampui pari kutia. Hyvin sujui. Sitten liikkeestä istu, jossa kävelin itse liian hitaasti valmistelevan seuruun: kun koiran istuttua kiihdytin vauhtia, oli ero liian selvä. Tähän huomiota nyt. Sitten liikkeestä maa ja luoksetulo. Maahan olisi voinut olla nopeampi, muuten hyvin, myös Ärrälle edestä perusasentoon siirtymisiä lisää. Sitten taidettiin tehdä henkilöryhmä pari kertaa, sujui oikein hyvin.

 

Noudot: ensin tasamaa patukalla, sitten kapulalla. Hyppyesteelle jäätiin hinkkaamaan. Hyppää tosi hyvin patukan kanssa molempiin suuntiin mutta kapulan kanssa kolautti takaisin päin reilusti. Tehtiin useita toistoja ja sama juttu joka kerralla. Edes selvästi kevyempi kapula ei auttanut, tosin tässä vaiheessa luulen, että koira oli jo vähän väsynytkin. Ongelma on siis selvästi takaisin päin hyppääminen kapula suussa, mikä oli kyllä tiedossakin. Täytynee vaan ottaa toistoja runsaasti ja tehdä pitotreeneillä otetta paremmaksi + vaikka metsässä hyppyyttää koiraa kivien päälle jne kapula suussa. Ja Suskin neuvoista uskon myös olevan apua.

 

Kattelin kuvia kotona ja niistä näkyy selvästi, että R ponnistaa ihan liian kaukaa hypätessään kapulan kanssa takaisin päin. Meinaa tippua parissa kuvassa esteen päälle. Jos jollakin ideoita, miten saada tällaiseen ongelmaan hyppytreeniä, niin otetaan ilolla vastaan. Agissa noita hyppytekniikkajuttuja harrastellaan kai runsaastikin ja niistä vois olla apua tähän. Mutta mistäs nyt tähän hätään meille agiesteitä hyppytreeniä varten…?

 

Lopuksi kolme eteenmenoa sapuskapurkeille. Eka suoraan, sujui hyvin. Toka maahanmenolla. Otin sen vasta ihan kentän laitaan, heti kuunteli käskyä ja maahanmeno oli nopea, hieno homma! Vika vielä suoraan palkalle.

 

Sitten jäljet ajamaan, olivat vanhentuneet varmaan 3,5 h. Lilille 6 kepin perusjälki. Jana oli suht hyvä, mutta paineli ensin siitä liinan verran yli ja palasi sitten, lähti oikeaan suuntaan. Oli aika tuulinen keli ja tosiaan vanha jälki, näistäkö johtui, mutta oli työlään oloista jäljestystä paikoitellen. Hukkasi pariin otteeseen jäljen hetkeksi mutta löysi uudestaan. Olisko ollut toka kepin kohdalla sitten liina hajosi, höh. Neljä ekaa keppiä nousivat hyvin, joten Simo päätti keskeyttää siihen liinan takia. Se pysyi aina hetken kasassa ja sitten taas irtosi lukosta. Eli työläs duuni rekkuparalle mutta kepit löytyivät hienosti.

 

Ramolle ehkä puolisen km pituinen jälki, 6 keppiä. Jana (oikealle) hyvin. Eka keppi jäi, muut nousivat hyvin. Ko. kepin jäämiseen saattoi vaikuttaa se, etten ollut liinassa kiinni ja koira sai painaa vähän liian vapaasti. Lyhyt varaliina käytössä, joten en pysynyt ihan koko aikaa siinä kiinni, olisi häirinnyt koiraa liikaa. Myös Rampen työskentely oli epätarkemman oloista kuin yleensä, joutui selvästi tekemään duunia aika paljon.

Tänään otettiin sitten varsin iisisti, molemmat ohjaajat olivat vähän nuutuneita, tuleeko-flunssa-vai-ei-fiiliksissä. Rampelle aloitettiin kapulaotekuuria, Simo naksutteli kapulan nostoja ja iltaruuat ja välipalaherkut tulivat kapulan tuonnista. Jatketaan tätä.