Perjantaina Uusiksessa peruslenkki ja paukut molemmille. Otettiin kaksi settiä siten, että aina toinen ampui, ampujan koira oli makuussa ja toinen seuruutti toista. Molemmat makuussa vähän piippasivat, mutta paukkuun eivät reagoineet kumpikaan lainkaan. Tuo makuupiippi kaiketi liittyy enemmän siihen, että takanampat oli apuna ja kiihdyttää kumpaistakin liikaa.

 

Eilen treffattiin pitkästä aikaa Hansua Viilarissa. Tokotreeniä Ramolle ja Viksulle. Hansun Purri-penskaa moikkasin ennen lähtöä, oli aivan mainio tyyppi :)

 

Ramo teki avon liikkeet hyppyä lukuun ottamatta. Seuruu taisi olla suht OK. Kerran kontakti tippui, kun suunta oli kameran kanssa kyykyssä ollutta Hansua kohden, piti siis vilkaista kyykkijää. Liikkeestä maa OK myös, tosin annoin käskyn itse aivan omituisesti. Luoksetulon stoppi, tuli liian lujaa, pysähtyi mutta aika lähellä mua. Ja törmäsi loppupätkän jälkeen. Tehtiin uusiksi takapalkalla, nyt pysähtyi huomattavasti paremmin. Liikkeestä seisominen oli hyvä mutta Hansun kehu sai R:n ottamaan pari askelta mun perään. Tehtiin uusiksi. Nouto tokokapulalla, teki varsin hyvin, tosin ekalla meinasi varastaa. Tätä ei olekaan hetkeen tehnyt. Kaukot: teki oikein nätin maa->seiso, jota siis ei ole kuukausiin treenattu… Maa oli mutainen tästä kohtaa, luulen, että johtui ko, ällötyksestä, ei meinannut laskea kyynärpäitäkään ekaksi kunnolla maahan. Neiti mikä neiti.

 

Viksun jälkeen tehtiin yhdessä kimppamakuu. Olin piilossa ja aika oli varmaan pari minuuttia. Rampe taisi maata hyvin. Sitten tehtiin vielä Viksun kapulalla nouto, joka oli suht nätti. Koitin vielä hinkata palautusta piirun nopeammaksi, mikä ei oikein toiminut. Hansu mietti, josko kapulan pudottaminen vauhdista saa koiran kuitenkin vähän varovaiseksi. Sitten tehtiin vielä kaukot uudestaan (kuivemmalla alustalla…), nyt sujui. Tuli myös muuten todettua, että täytynee lukea ne avon säännöt ennen koetta…

 

Tänään hakua Histassa. Ihana ilma, aurinkoa ja selvästi lämpimämpi kuin tällä viikolla muuten. Ramolle haukutukset ennen radalle tuloa, Marjo haukutti pari keskipituista sarjaa.

 

Rata aloitettiin tyhjällä. Maasto vähän ohjasi siten, että ei uponnut aivan suoraan mutta suht hyvä tyhjä kuitenkin. Toisessa etukulmassa sitten Sari ja suora palkka. Tyhjä ei vaikuttanut koiran tekemiseen. Sitten vasuriin laatikkona, Linda oli siellä ukkona. Pidempi sarja, Lena juoksi tuomarina mun kanssa piilolle. Ramo pätki vähän normaalia enemmän, minkä luulen johtuneen siitä, että ”joutui” haukkumaan Lindan ylhäältä. Näitä pitäisi saada tehtyä ilmaisutreeneissä, varmaan R kokee olevansa turhan ”päällekäyvä” ukon yläpuolelta haukkuessaan. Sitten vielä vasurissa Anu. R sai hajun jo hyvän matkaan ennen kuin ehdittiin keskilinjalle oikealta. Koitin lähettää laatikkona, mutta viistostihan se paineli suoraan piilolle. Mutta eipä tuossa mitään voi/ole järkeä tehdä, kun kerta koira oli niin selvästi hajulla. Lena tuli taas kanssani piilolle.

 

Fiilis oli hyvä, eikä viime viikon hajamielisyys enää vaikuttanut. Vikan ukon jälkeen vielä kimppakehut keskilinjalla. Tehtiin ukoilla myös niin tänään, että R sai ensin purkkipalkan, sitten vielä irtonakkeja, jotta ehdittäisiin paikalle, ja koira viihtyisi pidempään piilolla. Tuntui ihan toimivan, ei haittaa ainakaan.

Lilillä oli vähän tylsempi viikonloppu :( Paljon sai lenkitystä kuitenkin, krapulaisen ohjaajan seuralaisena sunnuntaiaamuna...