Tänään aamulla taas uintisessiot molempien kanssa. Eka Lili, joka haki taas keppiä vedestä kivasti. Ei kuitenkaan ryntää suin päin kepin perään, vaan arpoo hetken rannalla ja sitten lähtee pontevasti uimaan kohti keppiä/lelua. Uintitekniikka näyttää yllättävän hyvältä, selkä ja peppu pysyvät melkein kuivina, kun neiti tomerasti painaa menemään vedessä. Rampea taas jännitti kauheesti uimaan meneminen, tai siis veteen menee mielellään, mutta uintiliikkeet lähtivät sujumaan vasta kun Simo vähän auttoi: otti syliin ja nosti vähän syvemmälle. Johan lähti pärskintä käyntiin :-) Sen jälkeen Ramo sitten menikin itse hakemaan keppiä/lelua. Arpoi hetken ja sitten hirveä loikka veteen ja kamalaa kauhontaa etutassuilla. Takapää näytti uppoavan aika hyvin, tekniikka siis aika lailla hakusessa. Mutta taisi näin olla Lililläkin. Samanlaista menoa Ramolla nyt kun Tiitulla Kiteellä :-) Mutta sinänsä neiti näyttää vedessä viihtyvän hienosti, eiköhän siitä vielä uimari saada.

Tänään saatiin mökille myös vieraita, Simon kaverit Varpu ja Emil ja heidän 3,5-vuotias Pyry-poikansa. Koirille siis "lapsitreeniä". Aika kivasti meni, Rampe seurasi Emiliä tarkasti, kun tämä lähti pihapiiristä vähänkään kauemmas. Oli oikein nätisti. Lilikin muuten, mutta Pyryn "isommat äänet" saivat Lilin pariin otteeseen haukkumaan. Ihan jees kuitenkin meni.

Iltapäivällä käytiin sitten treenaamassa. Lilille viestitreeni piiitkästä aikaa. Mä jäin A-pisteelle, etäisyys ehkä 150 m. Juoksutettiin 3,5 kertaa edestakaisin. Simo siirtyi heti, kun oli lähettänyt Lilin ekan kerran, ja vielä tokan lähetyksen jälkeen. Kivasti juoksi, motivaatiossa ei mitään ongelmia ja muisti hyvin homman nimen. Odottelutkin meni hyvin, vaikka odottelut oli aika lyhyitä.

Mietittiin, että pitäisi saada kolmenlaista treeniä viestin suhteen: 1) pitkät välimatkat, 2) muut koirat mukana ja 3) pitkät odottelut (tyyliin 20 min – vajaa tunti, kisassa odottelut voi olla tosi pitkiä, jolloin
koira voi unohtaa, mitä oltiinkaan tekemässä). Tällaiset lyhyen välimatkan ja odottelun treenit ei enää oo niin hyödyllisiä tuolle, koska osaa homman. Mutta hyvä oli ottaa tällainen mieleenpalautustreeni, kun ei oltu pitkään aikaa tosiaan viestiä tehty.

Sitten Rampelle jälki. Kävin tallaamassa sillä aikaa kun Simo kävi kaupassa, jälki vanhenin reilun tunnin verran. Jälki ehkä 350 m metsään, melko korkeaa mustikanvarpua paljon, sammaleen peittämää isoa kiveä runsaasti. Tehtiin janalähetys ehkä reilun 5 m:n päästä. Haistoi jäljen ilmavainulla selvästi ja löysi jäljen nopeasti. Eteni muutaman metrin väärään suuntaan, sitten lähti reippaasti oikeaan suuntaan. Kepeistä 1, 2 ja 6 löytyivät hienosti täysin ilman apuja. Kolmosella meni ihan ohi, ja annoin mennä, nelosella meni ohi, mutta pidin vastaan ja löysi. Vitosella vähän himmasin vastaan ja tuntui olevan kepin hajulla, mutta löytäminen kesti. Lopulta löytyi. Jäljellä yksi 90-kulma, meni upeasti sen: tarkisti vähän toiseen suuntaan ja eteenpäin, lähti nopeasti ja varmasti oikeaan suuntaan.

Muutenkin jäljestys oli taas tosi varman oloista, Simo oikein tyytyväinen jäljestykseen. Ite olin jäljen jälkeen vähän, että mutta kolme keppiä jäi... Simo siihen – suht fiksusti – että haloo, jos kaikki kepit ois
nousseet, se olis jälkikoevalmis koira. Eikä päivää vaille vuotias voi ehkä olla :-) Mietin asiaa hetkisen enemmän ja totesin, että ei meillä ole tuon kanssa mikään kiire tosiaan jäljestyksen osalta. Siinä vaiheessa kun tottis on kunnossa, jäljestys sujuu tätä tahtia kuin vettä vaan. Kopkop. Kunhan meikkis ei onnistuisi kämmimään tuota hienoa touhua.

Seuraavat treenit: keppijälkeä ja harvakseltaan pitempiä "oikeita" jälkiä. Ja mun pitää nyt tosissaan miettiä se keppi-ilmaisu. Nyt R ottaa kepit tosi sujuvasti suuhunsa, mutta silti Simo suositteli maahanmenoa ilmaisuksia. Äkkiä se tuolla varmasti opettaisi, kun nyt ottaisi ohjelmaan. Ja kun niin nopsasti oppii, ei siinä varmaan kauaa mene se opettaa. Mielipiteitä, anyone?

Rampen haukutuset vielä päälle, samat sävelet kuin eilenkin, hyvin meni!

Ja illalla taas mielikuvituksellinen ohjelma: sauna, sapuskaa, futista, ROMAANI :-) Niin joo ja huomattiinpa sekin, että Lililläkin alkoi juoksu. Ihan jees, ehtinee mennä ohitse siihen mennessä, kun mun veljen häiden vuoksi laitetaan koissut hoitoon.