Ärräläisen kanssa hakua tänään Anilla. Vaikea rata ja olosuhteet. Ja teemana umpparit. Plussaa muutama aste, ilma ei juuri liikkunut, vähän sataa tihuutti. Märkää, märkää ja märkää. Rata ei alkanut perinteisestä paikasta vaan ehkä 50 m eteenpäin?

Ramo vikana radalle, Linda haukutti ennen radalle menoa (pari sarjaa, 30 ja 40?). Sain lämmiteltyä koiran hyvin ennen rataa, hyvä homma.

Kuusi ukkoa. Eka vasemmalle, jossa Pauliina etukulmassa. Pian alkoi kuitenkin haukku kuului yksiöltä Lindan luota. Näin taisi käydä ainakin parilla muullakin koiralla, ilma liikkui ilmeisesti siten, että yksiön hajut oli helpompi saada. Hyvin oli aloittanut haukun ja suht jees haukku muutoinkin.

Sitten takaisin alkuun ja oikealle etukulmaan. Siellä Anu eli uusi/vieras maalimies avopiilossa. Ei haitannut vieras (hyvä!), hyvin haukkui. Pidempi haukku täällä muistaakseni (40?). Sitten uudestaan sinne Pauliinan vasempaan etukulmaan, jossa P laatikkoumpparissa. Ekalla lähetyksellä ei löytänyt, huutelin takaisin ja palaili jostain yksiön kohdalta abaut keskilinjalle. Uusi lähetys, löysi Pauliinan mutta oli vähän jännännyt, P auttoi ilmaisun alkuun. Lyhyempi haukku täällä.

Sitten taas oikuriin, jossa Anu roskisumpparissa. Hyvä pisto ja ilmaisussa ei ongelmia, vähän pitempi haukku taas (?). Sai vähän vahingossa loppupalkan tällä piilolla, mikä ei kuitenkaan vaikuttanut tekemiseen (hyvä). Linda avopiilossa (oja) vasurissa, hyvin upposi sinnekin eikä ongelmia ilmaisun aloittamisessa. Vähän kuunteli ja pari kertaa pätkäisi kun lähestyi, mutta ei paha lainkaan. Täällä taisi olla viitisenkymmentä hau:ta. Sitten vika Tiinalle Bermudan kolmioon. Hyvä pisto taas, ei aloittanut ilmaisua heti mutta teki kuulemma hoppia eli nenä kävi (ei turhaa tuumailuodottelua). Lyhyempi haukku täällä.

Varsin onnistunut treeni siis. Ainoastaan Pauliinan umppari oli vähän jännä, muut handlasi oikein hyvin. Haukusta kuuli, että ei ollut ihan niin varma kuin avopiiloilla mutta hyvin teki hommia. Sanoisin jos uskaltaisin, että neitokaisen itsevarmuus on kasvanut. Ens kerralla jotain vähän kevyempää.

Hakuilun jälkeen vielä pikastoppi Anin tottiskentällä. Otin Ramon kanssa kiloista kapulaa piiiitkästä aikaa. Alkuun oli kuuma peruna neitokaisella suussa mutta lähtihän se siitä, kun sai hyvää palkkaa. Sitten vietiin eteenmenopalkka kentän päähän ja leikittiin narupallolla ja muutamia istumisia (hyviä, kertaakaan ei sekoittanut istumiseen kuten to...). Sitten Tiina tuli ampumaan. Otettiin eka pari Ärrän syödessä ja sitten kuten torstaina pari yksi kerrallaan seuruussa. R oli taas lähdössä eteenmenoon, joten seuruu ei ollut nättiä. Ekalla ei reagoinut lainkaan, tokalla vähän korva lotkahti. Sitten eteenmeno, joka oli bueno. Tosin, ennakoi maahanmenoa nanosekunnin (Tiina ei huomannut), oikein nätti eteenmeno ja nopea maahan. Kävelin koiran luo ja nakkasin pallon palkaksi - ja R juoksi täysiä kentän laitaan etsimään sitä palloa, jonka sinne muka oli jättänyt. Huijasin sitä siis, että siellä odotti pallo. Voi pientä koiraparkaa, karvaan jallituksen kohde. Etsi palloaan jonkin aikaa ja sitten totesi, että noh, otetaan sitten toi jonka mamma heitti.

Treeneissä kesti mutta kotia en päässyt vieläkään kun lähdettiin sitten suoraan Simon ja Lilin kanssa Äijänsuolle lenkille. Ja sieniä, sieniä taas... Molemmat rekkulaiset vetivät nenä tuhisten ympäri mettiä (Ramokin tajuaa jo paljon enemmän kuin alkusyksystä ja oikeesti etsii sieniä intona, ilmaisua pitää vielä treenata; Lilihän on ihan pro :-)) ja Simo keräsi pursuavan peepussillisen verran suppiksia. Mulla oli jo tässä vaiheessa niin sairas nälkä ja väsy, että kävelin ehkä 50 m muiden edellä ja huutelin niitä tulemaan jo ja soittelin Simolle jne. "Me tullaan ihan just... Tääl on taas niin sairaan hyvä spotti, että pakko nää on ottaa..." Jepjep.