Esineitä ja jälkeä molemmille Siikajärvellä.

Abaut täyskokoinen ruutu, tuuli vähän vasemmalta aika suoraan ruudun poikki. Merkattiin esinepaikat ja käytettiin samoja. Täytyy koittaa pian tehdä myös sellainen, jossa niitä ei ole merkattu.

Ramo porukan loppuvaiheilla kehiin. Sille ruudussa neljä vierasta esinettä, tiesin esinepaikat mutta en sitä, missä niistä esineet olivat. Eka esine nousi oikeasta takakulmasta, hanska taisi olla. Toka ruudun keskeltä, ällöttävä kumimuovinen piippuleluhampurilainen. Ramon ilme oli erittäin ällööntynyt ja se pulautti purilaisen mun jalkoihin. Nosti kuitenkin muistaakseni itse mulle käteen. Ei ole tällaista tehnytkään. Täytyy otta kuvotusesineitä nyt enemmän, hanska ym. pehmeät liian helppoja. Vika esine oli vasemmalla lähiesineenä, sen nappasi nätisti kauempaa. Palkaksi 1 ja 2 nakinpala, 3 Cesaria puolet. Ei kellotettu mutta meni varmasti vaadinut 5 min sisään. Hyvä Är!

Sitten Lili. Sama kaava: esineitä taisi olla se neljä, S nostatti kolme. Ekat kaksi löytyivät tosi nopeesti. Kolmatta etsi vähän pidempään, aikaa meni yhteensä muistaakseni 3,5 min. Sama palkkaus kuin Ramolla. Taito Äl!

Simo kävi jossain vaiheessa tallaamassa Lilille megaluokan keppijäljen, 25 keppiä. Vanheni reilusti, väh. 1,5 h, saattoi olla kaksikin. Ideana saada paljon ja tiheään keppejä, joista naks ja nopea palkka. Eli toistoja nopeasti ja paljon onnistumisia.

Janalla (20 m?) lähti ensin viistosti jäljen suuntaan, Simo otti takaisin. Toinen yritys oikein hieno. Vähän tarkisti takajälkeä mutta muistaakseni lähti itse oikeaan suuntaan. Alussa oli kovasti vauhtia ja etenkin kepin löytämisen ja palkkauksen jälkeen L inahti melkein joka kerta ja oli kiire jatkamaan. Ja kepin jälkeinen lähetys hirveetä hanaa eteenpäin. Tästä juteltiinkin Simon kanssa jälkikäteen, että pitäis vaatia rauhallisempaa lähtöä kepin jälkeen. Kepeistä löytyi 22/25. Kahdella oli hajulla mutta ei malttanut tarkentaa loppuun asti. Näillä Simo otti taaksepäin ja laittoi Lilin uudestaan etsimään. Toinen jääneistä oli ainakin lähes kokonaan sammaleen alla piilossa eli varsin vaikea. Lopussa olisko ollut 3. vikalla L meni ihan kepin päältä ilman mitään reaktiota, siinä Simo ei ottanut uusiksi.

Hyvää työtä L teki, paikoitellen oli tosi tarkkaa ja hyvää jäljestystä. Alussa selvästi vähän kiekkaa liikaa. S meinasi että jatkaa näitä keppijälkiä nyt Lilille.

Ramolle tallasin samanlaisen mutta lyhyemmän ja keppejä "vain" 12. Vanheni tunnin verran. Jana oli ehkä 25-30 m, tosi hieno. Vauhdikas ja melkein luotisuoraan. Löysi jäljen mutta pyöritti alussa aika paljon ja ihan kuin hukkasi sen hetkeksi? Löysi kuitenkin pian ja lähti oikeaan suuntaan (vasuriin). Kaikki kepit löytyivät ja R teki rauhallisemmin ja tarkemmin töitä kuin aiemmin tällä viikolla. Toka keppi oli risukasassa, osittain alla, se olisi ehkä jäänyt? Himmasin vähän (liian aikaisin), en tiedä reagoiko siihen vai oliko jo hajulla ennen himmausta. Muut löysi ilman himmailuja tai muita apuja. Alussa oli taas kovasti vauhtia, mutta sitten tajusin laittaa liinan menemään vatsan alta. Auttoi heti ja selvästi. Vauhti väheni ja Ramon olo helpottui selvästi (kakoi taas kurkkuaan kun oli niin kiire valjaissa...). Kiskominen tuo vaan lisää kiskomista, täytyy nyt muistaa laittaa liina aina alta. Taitava piski!