Loppuviikon oli tosi kylmä. Melkein -20 pakkasta ja kova tuuli. Torstaina tarkeni sentään juosta, kävin Liinun ja koirien kanssa reilun tunnin lenkin. Paaaaljon paremmin jaksoi kuin maanantaina. Perjantaina käytiin kalliolla lenkillä ja siinä sivussa pientä puuhastelua. Rampe sai etsiä Simon pariin otteeseen, tosin hanget vähän haittasivat treeniä. Lilille puolestaan rullantuontitreeni, joka oli oikein onnistunut. L oli taas niiin täpinöissään päästessään hommiin :) Etenkin kun Rampe joutui katselemaan sivusta… Rullan tuonnit onnistuivat muuten hienosti, mutta vielä S antoi Tuo-käskyn siinä vaiheessa kun L tarrasi rullaan.

 

Lenkillä tuli myös pieni kärhämä, jotka on noiden välillä tosi harvinaisia. Joskus toista sattuu ja silloin tulee rähähdys, mutta ne loppuu yleensä heti ja niitä seuraa sovinnon hieronta toisen huulia lipaisemalla ja turkin ravistelulla. Perjantaina lenkillä heiteltiin niille keppiä ja siinä yhteydessä Liliä ehkä sattui tms. ja sillä meni hermo. Kurmuutti Ramoa oikein kunnolla eikä meinannut lopettaa, joten menin väliin. Ei mitään kaunoja jäänyt kuitenkaan. Hetken Lili paineli nokka pystyssä R:stä välittämättä mutta pian taas riekkuivat keskenään. Lenkin lopuksi haetutin Ärrällä iso ällökapulan pariin kertaan, ja se palautui vauhdilla, jee.

 

Eilen oli yksi talven kylmimmistä päivistä, ja hakutreenitkin peruttiin. Itse meinasin vähän kylmettyä lenkillä, vaikka oli hulluna kerrosta päällä. Koirilla vaan ei kylmä ole tullut vielä kertaakaan. Ainoa haittaava tekijä näyttää olevan anturoiden väliin takertuva lumi, jota pitää etenkin loppulenkistä pysähdellä nakertamaan irti.

 

Tänään sitten tsemppasin hallille, jossa tarkenikin hyvin. Lili ekaksi hommiin. Tehtiin lyhyitä seuraamisia, perusasentoja. Paikka oli paljon parempi kuin yleensä eikä ääntäkään tullut kovin paljon. Liikkeestä seisominen muutaman kerran, ensin kävelystä, sitten juoksusta. Hienosti taisivat nämäkin sujua. Muutaman kerran L sai viilettää agiputken läpi, se on aina yhtä hauskaa. Sitten 2 kg kapulan nouto, joka oli aika hieno. Meinasi kuitenkin varastaa, noihin pitää kiinnittää huomiota.

 

Sitten Rampe, joka oli samoin mainiossa vireessä. Tehtiin aluksi perusasentoon tuloja, seuraamaan lähtöjä, pikkuseuruita. Edestä perusasentoon siirtymisiä. Liikkeestä seiso, oli suht hyvä mutta ekalla kääntyi vähän mukaani kun kiersin koiran palatessa. Liikkeestä maa, joka oli siisti mutta vähän ripeämpää hain, joten hinkkailtiin muutama kerta nopeita.

 

Kaukot pariin kertaan, tosin eka oli vain eka istumaan nousu. Oikein hienosti menivät. Avo-estehyppy. Nätisti tämäkin, R tosin jäi melkein esteeseen kiinni istumaan. Tuli piirun vinoon eteeni ja tehtiin vielä pari eteentuloa namppa-avusteisesti. Sitten vielä hallin pihalla Tahvon limaisella kapulalla nouto, joka oli oikein ripeä ja siisti. Hyvä Rampe!

 

Hallin jälkeen ajettiin Piian kanssa Uusikseen, jossa Piian Räksy-pentu ja Lili saivat tehdä tuttavuutta. Liliä yökötti pentu aluksi, ärähti pari kertaa, mutta aika pian tottui siihen. Lopuksi L suhtautui pentuun kuin se olisi ollut ilmaa. Rampe ei päässyt pentua tapaamaan, koska se kailotti autossa mielipiteensä julki niin suureen ääneen…