Hakutreeneissä viiden viikon tauon jälkeen, paikkana Haltianmetsä Kivistössä. Aika rankka keli, paljon märkää lunta maassa, melko tyyni. Onneksi ei sentään taivaalta tullut treenien aikaan mitään.

 

Ramolle ensin haukutukset, Anne haukutti. Pari sarjaa, reilu 20 ja n. 30. Muuten hyvä, mutta ekalla vilkaisi radalle päin muuta hakuporukkaa ja hämmentyi tästä hetkeksi, sitten alkoi haukkua ja jatkoi häiriintymättä. Sekunniksi taisi hiljetä, kun vilkaisi lähestyvää minua.

 

Radalla kolme ukkoa, Kirsi vasemmalla ja Reine oikealla siirtyvänä. Oikealla oli kaatunut puu poikittain keskellä rataa, R kiersi sen, niin kuin moni muukin, mutta palasi ”suoralle pistolle” ja eteni hyvin ukolle. Ehkä kymmenisen haukkua, lyllersin piilolle myös ja hiki pukkasi saman tien päälle. Kuntotreeniä ohjaajalle… Toinen pisto vasuriin etukulmaan, jossa pieni laatikko. Nyt hyvä suora pisto – tälläkin puolella kaatunut puu, jonka R ylitti, ei kiertänyt – ja siisti laatikko. Kirsillä ehkä 15 haukkua. Ja taas meikä könyää piilolle. Kolmas pisto oikealle, hyvin läksi mutta eteni vähän keskilinjan suuntaisesti ennen kuin upposi. Sitten teki hyvän piston ja Reinellä ehkä 15 haukkua. Hetkisen veti henkeä kuulemma henkeä ennen kuin aloitti haukun. Ukoilta ei huomauttamista piilolla olemisesta eli ilmeisesti oli siivosti.

 

Haukutettiin vielä treenien jälkeen toinen setti, Marjo ukkona, kolme sarjaa, reilu 20, 15 ja reilu 30. Treenin jälkeen lähdettiin rämpimään vielä metsään ja heittelin Ärrälle frisbeetä, hyvää treeniä molemmille.

 

Oikein hyvä treeni, tauko ei näkynyt kuin ehkä ihan vähän haukussa. Motivaatio oli kohdallaan, eikä raskaat olosuhteet tuntuneet haittaavan yhtään, monella koiralla lumi tuntui vaikuttavan työskentelyyn, Ramoa ei haitannut. Nyt täytyy alkaa ottaa laatikoita enemmän, josko tyhjääkin sitten päästäisiin jossakin vaiheessa kokeilemaan. Ja haukutukset jatkuvat taas, täytyy saada tulevalla viikolla taas useita haukutuksia. Ens kerralla tekisi mieli ottaa useampia ukkoja (4–5) ja sitten taas sen jälkeen ihan vaan yksi tai kaksi.