Viikonloppu meni pe-su Sipoossa Simon vanhempien mökillä. Lili riekkui pihalla ja uimaankin se saatiin kepin perässä melko helposti. Lauantai meni lököillessä, ja sunnuntaina lähdettiin ajelemaan aikaisin Kiteelle. Pian luo päästyämme hengailtiin pennun kanssa aikamme ja sitten vähän illemmalla Lili pääsi paimentamaan. Homma ei sujunut ihan samalla tavalla kuin viimeksi: lampaita oli pari enemmän ja Pian mukaan ne eivät liikkuneet niin paljon/hyvin kuin edelliset (itsehän tästä lajista ei osaa vielä sanoa yhtään mitään...). Lili ei ollut lampaista kovin kiinnostunut, vaan niiden pipanat kiinnostivat enemmän... No, hyvää opettelua joka tapauksessa Simolle :-)

Illalla vielä pennun seurassa ja neitokainen kyllä osoittautui hienoksi tyypiksi. Leikki innolla jo taisteluleikkiä ja oli ulkona kiinnostunut kaikesta. Uni tulee tietysti tässä vaiheessa aika nopsasti, ja pikkuinen nukahti useemman kerran keskelle huonetta kaiken hälinän keskelle. Pian lahkeessa roikkuminen oli kauheen hauskaa :-)

***

Maanantaina käytiin Lilin kanssa tekemässä peltojälkeä. Suht hienosti meni. Keppejä oli viisi, joista neljä löytyi helposti, yhden kanssa Simo vähän avusti. Ennen varsinaista jälkeä Simo teki "jälkiruutuja", joista etsitytti Lilillä neljä keppiä. Iltapäivällä Lili pääsi taas paimentamaan. Sujui paljon paremmin kuin edellisenä päivänä. Lili oli paljon kiinnostuneempi lampaista jo laitumelle tultaessa ja vähän oli jonkilaista paimentamistakin näkyvillä :-)

Illansuussa Laitalan Hansu tuli tekemään pennulle pentutestin. Kurkittiin ikkunan takaa Simon kanssa ja mielenkiintoista oli! "Tulokset" olivat tosi hyvät; Hansun mukaan pentu on testinkin perusteella loistotyyppi. Taistelutahtoinen, rohkea, ympäristöstä ja myös ihmisistä kiinnostunut. Ja itsenäinen tapaus myöskin, mikä pitää tietysti ottaa huomioon kasvatuksessa. Pia näytti vielä lampaita pennulle ennen kuin lähdettiin ajelemaan kotiin päin. Pentu oli lampaista kiinnostunut, ei jälkeäkään pelkäämisestä! Hieno homma :-)

Kiva reissu! Innolla odotellaan perjantaita, kun saadaan pentu kotiin! Eli tehtiin jo maanantaina paperit valmiiksi: pentu tulee meille sijoitukseen Hansulta tai miten se nyt sanotaankaan. Eli Hansu osti pennun Pialta ja antoi sen meille sijoitukseen.

Leena