Hupsista heijaa - gradu ja hääsuunnittelut vieneet lähipäivinä niin aikaa, ettei olla puuhasteltu koirien kera mitään ihmeellistä. Rampe on juoksuinen, vuotaa edelleen vähän ja pesee itseään tosi tiheään. Mietin jo, että voiko se olla sille pahasta, että pesee noin paljon... Lili on "siskonsa" tuoksuista vähän sekaisin, koittaa "suht" paljon astua Raraa. Ei anneta, välillä on rasittavia hetkiä, että saa olla oikeesti koko ajan noukkimassa Liliä pois toisen kimpusta. Rampe on vähän ihmeissään, muutenkin vähän hajamielisen ja vaisun oloinen.

Perjantaina lenkkeiltiin koko lauman kera Uusiksessa. Vähän näytin Simpalle meidän (R:n) seuraamista lenkin jälkeen, hyvältä kuulemma näytti. Rampen peba meinaa vähän kääntyä - mutta nyt toiseen suuntaan eli sisään päin. En lähtenyt puuttumaan, koska mieluummin vähän noin kuin toisin päin. Perjantai-iltana käytiin myös läheisellä kalliolla, kun siellä oli kavereita pussikaljalla (niin me ja meidän kaverithan ollaan vasta kolmekymppisiä kohta :-)) Tuukan synttäreitä juhlistamassa. Koirat oli mukana, hienosti käyttäytyivät, puuhastelivat omiaan vapaina lähistöllä.

La meni meikäläiseltä tulevan kälyn (vai mikäs se veljen vaimo nyt onkaan...) polttareissa aamuaikaisesta iltamyöhälle. Simppa hoiti koirat kiltisti mutta ne saivat myös vähän pahoja vaikutteita: Simppa otti ne mukaansa pokeri-iltaan Henalle. Muuten meni hyvin, mutta Lili nosti ovikelloäläkän joka kerta kun tuli paikalle. Pitäisi olla ovikellokuuri kotona, mutta missähän välissä... En haluaisi, että Rampe oppii saman ärsyttävän tavan.

Tänään sitten vähän jotain järkevääkin tekemistä: käytiin Luukissa lenkillä, jonka jälkeen esinetreenit. Täyssyvä, ylikin, ja ehkä 15-20 m leveä ruutu. Tuuli reilusti sivuvastaisesti. Lili eka hommiin. Sille kolme vierasta esinettä, kaikki eri tyyppien esineitä. Kaikki esineet ruudun keskivaiheilla. Ekasta lähetyksestä Lili läksi vasemmalle ulos alueelta - samaa reittiä, jota Urho oli edellisenä painellut menemään. S kutsui luokse ja lähetti uudestaan. Nyt upposi ja löysi pian esineen. Samoin kaksi muuta esinettä löytyivät hienosti. Oikein hyvä. Ottivat lopuksi vielä siten, että yksi lisäesine kipaistiin Lilin huomaamatta takakulmaan - Lili upposi tällä vikalla "irtokerralla" hyvin ja löysi nopeasti esineen kulmasta. Tosi hyvin meni siis!

Ramo. Hmm. Tehtiin liian vaikea juoksuiselle pirppikselle. Valmiina takakulmissa kaksi vierasta esinettä. Upposi suht hyvin mutta palasi ilman esinettä. Kati kävi tsekkaamassa - ja penska perhana oli siirtänyt esineen! No, tehtiin niin, että Kati kävi muka viemässä esineen, ja lähetin uudestaan. Nyt löysi ja toi suoraan. Uusi lähetys, kävi selvästi esineen lähellä, mutta palasi "tyhjin käsin". Kati kävi tsekkaamassa - ja neiti oli taas siirtänyt. Hemmetti. Lähetin uudestaan ja nyt taas toi esineen. Vähän näytti siltä, että oli pihalla, että onko tämä nyt tosiaan se mikä pitää viedä. Eli vieras esine selvästi ainakin tällä kertaa vaikea juttu. Näitä siis täytyy nyt alkaa ottaa enemmän. Ja vain yksi esine kerrallaan ruutuun, ettei pääse valkkaamaan. Juoksu varmaan myöskin vaikutti neitokaisen touhuihin; lenkillä ennen treenejä R ei juuri intoutunut Lilin kanssa leikkimään ja oli melko rauhallinen muutenkin. Tyhmä minä kun vaadin liikaa :-(

Treenien jälkeen otettiin Ramolle vielä haukutustreeni, hakua varten siis. Marjo oli "ukkona" nampat koirassa ja turhauman kautta koitettiin saada neiti päästämään äänen. Ei hiffannut, tarjosi kaikkea muuta paitsi ääntä. Vaihdettiin roolia: mä menin haukuttamaan ja Kati piti koiraa. Nyt irtosi kunnon hau :-) Tehtiin muutama ja sitten vielä vaihdettiin Marjo ukoksi. Hienosti R hiffasi jujun ja tarjosi heti haukkua pariin otteeseen, josta tietty palkat. Tästä nyt sitten lähdetään Simon kanssa liikenteeseen, eli keskenämme haukkutreeniä Raralle.

Lopuksi ammuttiin vielä molemmille. Lili perusasennossa kun ammuttiin, ekalla vähän katsoi äänen suuntaan, tokalla tillitti mua hievahtamatta, palkkasin tästä. Sitten vielä yksi paukku koira makuussa, namit koiran takana. Rampelle makuussa paukut, olin kyykyssä sen luona, syöttelin namppaa ja yksi paukku siten, että sai nampat vasta sen jälkeen. Ei reagoinut, hienoa!