Leirin vika treeni, jälkeä. Jälki vanheni varmaankin tuollaisen 1,5-2 h. Maasto vaihtelevaa, ei kovin vaikeaa. Pohja lähinnä mustikkavarvikkoa. Pituutta tosi vaikea arvioida, olisiko ollut 700 metriä.

Keppejä oli neljä, Lili löysi niistä kolme. Jäljestys lähti hyvin, Lili teki tarkkaan ja yllättävän rauhallisesti töitä. Eka keppi löytyi hienosti, palkaksi kissanruokaa. Jossakin vaiheessa ensimmäisen kepin jälkeen L hukkasi jäljen. Perässä tullut porukka tuli liian lähelle, mikä vaikeutti varmasti jäljen löytämistä. Se teki töitä aluetta kierrellen varmaankin yli 5 min eli tosi kauan. Teki kuitenkin töitä hienosti. Välillä vilkaisia Simoa, mutta kun ei apua tullut, jatkoi töitä. Löysi lopulta hienosti jäljen ja jatkoi matkaa.

Yksi keppi tosiaan jäi löytymättä. Toisellakin kertaa L hieman kadotti jäljen, mutta teki tarkan tarkistusympyrän ja löysi sitten melko pian takaisin jäljelle.

Yleisesti ottaen jälki meni hyvin. Oli hienoa nähdä, että L jaksoi tehdä töitä, vaikka jälki katosi. Tosi hyvä homma, että se löysi sen uudestaan - näin sille tulee itse luottamusta siihen, että vaikka jälki välillä katoaa, se löytyy kyllä uudestaan, kun jaksaa etsiä. Harmillista, että se yksi keppi jäi metsään, mutta ihan hyvä tulos silti tuo kolme neljästä. Siinäkin mielessä hyvä, että oli vieraan ihmisen tekemä jälki eikä keppejä ollut hajustettu muulla kuin ihmisen hajulla. Nythän on hiljattain tehty enemmän itse jälkiä ja keppejäkin on ajoittain hajustettu makkaralla tms.

Lili joutui ennen jälkeä odottelemaan autossa melko pitkään. Sää oli aamupäivällä vähän eilistä viileämpi mutta Lilin lähtiessä jäljelle aurinko paistoi taas kuumasti. Olosuhteet siis taas melko rankat, ja Lili olikin jäljen jälkeen selvästi ihan poikki.

Oikein kiva leiri!! Ens vuonna täytyy ottaa töistä vapaata ja lähteä leirille jo torstaina :-)

Leena