Myös Rampe pääsi pitkästä aikaa jäljelle tänään. Liian pitkä tauko edellisestä ja talviaikaan kun siirrytään, ei iltaisin enää ehdi, joten nyt oli pakko ryhdistäytyä.

 

Käytiin eka Talissa ottamassa pikaiset tottikset. Kentällä oli alkamassa koe ja kentällä härvelsi paljon porukkaa. Hyvä niin, kunnon häiriöt saatiin. Käytiin eka viemässä eteenmenopurkki paikalleen. Sitten perusasentoja ja seuruita. Pa:t vinoja! Ei pahasti mutta kuitenkin, tohon pitää nyt kiinnittää huomiota. Tajusin, että palkkaan pallolla aina siten, että R kääntyy vinoon, eli oikeasta kädestä koiran taakse: pallolle rynnätessään se kieppaa mun kautta ympäri, joten vinous saattaa liittyä osin tuohon. Seuruissa ei moittimista. Sitten jääviä takapalkalla. Istuminen oli super, maahanmenossa oli aivan pihalla ekalla kerralla, sen jälkeen sujui. Täytyy nyt treenata noita järjestelmällisesti myös niin, että tulevat perätysten, jotta R oppii kaavan.

 

Sitten noutoa 650:llä. Tasamaa oli tosi innokas ja siisti, tosin ekalla lähtöhaukku. Ottaa kapulan pääsääntöisesti nopeasti ja siivosti, mutta kun tulee luovutusasentoon, ote ei ole tarpeeksi varma ja kapula saattaa liukua sen suussa. Myös malttaminen pitää taas ottaa treenin alle… Hyppynouto tehtiin ekaksi aidatulla esteellä ja teki hyvin, korkeutta ehkä 70 cm? Sitten metriselle, joka tosin tuntui matalammalta, koska harjaosa ylhäällä. Ekalla kiersi, siitä pöhpöh. Hyppäytin kerran luokseni ilman kapulaa ja sitten kapulan kanssa, nämä sujuivat. Sitten pari kokonaista liikettä, sujui hyvin. A-este (loivemmalla) sujui heti alusta, taidettiin tehdä vain yksi. Jossakin välissä tehtiin myös superlyhyt paikkamakuu, käytännössä vain kävelin pois, olin ihan pienen hetken ja palasin palkkaamaan. Lopuksi eteenmeno, jonka alle seuruutin jonkin aikaa eri suuntiin. Valmistavassa edisti hieman, ei paha kuitenkaan. Täysillä eteenpäin, koitin käskeä maahan, ei mennyt kuin kolmannella… Ei mikään ihme, tätä ei olla tehty pitkään aikaan ja oli melkein purkilla, kun käskin. Meni kuitenkin sitten maahan ja kävelin luokse ja avasin purkin. (S&L siis tottista myös. S oli tyytyväinen, yksityiskohtaisempaa selostusta toivottavatsi seuraa perästä... )

 

Sitten siirryttiin Uusmäkeen, jossa lyhykäinen uusi sessio. Avotokon hyppy, hyvin osasi. Liikkeestä seisomista takapalkalla, tämäkin sujui vaikka ei oltu ikuisuuksiin tehty. Luoksetulon pyssäystä seisomaan, ja kah, tämäkin onnasi. Tauko tehnyt hyvää näiden osalta. Liikkeenohjausta pitäisi noihin vain saada, olen melko varma, että luoksetulon stopissa ainakin voi reagoida liikkeenohjaajaan, koska on niin vietereillä. Kaukot (i-m-i-m) vielä ja pieni taitava sinikettunen taisi nekin. Jätin takapalkan ja olin ehkä vajaan 10 askeleen päässä koirasta.

 

Tallasin jäljen, joka oli ehkä 250 m pitkä, 6 keppiä. Jana oli melkein 30 m (lähetyspaikalta jäljelle, mittasin jälkikäteen). Vanheni vain n. puoli tuntia, koska pelkäsin, että pimeys yllättäisi. Jäljen vanhetessa käytiin kävelemässä ja ammuin parit paukut koiran etsiessä namppoja.

 

Jälkivermeistä pukiessa koirasta lähti ääntä! Olin aika tiukkana sen suhteen ja aion ollakin. Jana oli oikein hieno, meni varmasti ja vauhdilla suoraan ja löysi jäljen hienosti. Otti kuitenkin takajäljen, en antanut edetä pitkälle ja annoin uuden käskyn, lähti siitä hyvin oikeaan suuntaan.

 

Jäljestys oli tänään vähän turhankin vauhdikasta. Kiire oli, muutamaan otteeseen kakoi kurkkuaan, kun valjaat painoivat rintaa… Koitin rauhoittaa aina kepiltä lähetettäessä, mutta hirmu kiire olisi ollut eteenpäin. Tuntuu olevan tauon jälkeen aina näin nykyään. Jäljellä oli pari polun ylitystä, jotka R hoiti hyvin, ja yksi ysikymppinen kulma oikealle, hyvin taisi sekin mennä.

 

Kepeistä löytyi 5/6. Kepit olin taas sijoitellut vähän hankalampiin paikkoihin. Viitoskeppi jäi metsään. En nähnyt, menikö se yli vai oliko jäljestä sivusta, veikkaan jälkimmäistä. Tein nyt niin, että huomautin Ramolle, kun oli mennyt kepistä ohi, nostin kepin maasta ja hihkuin ittekseni siitä. R oli vähän äimänä selvästi. Sitten jatkettiin hommia ja viimeinen keppi löytyi hienosti.