Käytiin Lepuskissa maalaismarkkinoilla kävelemässä. Lili ei välittänyt tohinasta hiukkaakaan, bongaili vaan muikkuja ja muita pudonneita herkkuja maastaa... Meni tosi hyvin.

****

Paikkamakuu Perkkaalla. Simo odotti autossa ja peukutti mulle, miten Lilillä meni. Otettiin ennen paikkamakuuta vähän seuraamista, yksi pitkä pätkä ja vähän käännöksiä - kaikki meni tosi hyvin. Pari luoksetuloa vauhdilla ja sitten läheltä luoksetulon asentoja. Hyvin meni kaikki. Palkaksi nakkia ja palloleikkiä ja jahtaamista.

Paikkamakuu. Kävelin ehkä parinkymmenen askeleen päähän. Aika oli 7 min. Alussa oli ehkä minuutin ja kahden kohdalla vähän levotonta, minkä Simo viestitti mulle autosta. Niissä kohdin kurkkasin olan yli Liliä ja kehuin, kun se katsoi mua. Häiriötä aiheutti varmaankin koirapuistossa haukkunut pikkutirriäinen. Tämän jälkeen L kuitenkin rauhoittui ja oli hyvin loppuun asti. Palkaksi safkaa ja leikkiä.

Lopuksi vielä luoksetuloja pari. Ihan vikaksi luoksetulo oikein ja L tuli hienosti vauhdilla ja vielä oikeaan asentoon! Tosi hyvä :-)

Simo sanoi hyvän huomion, että ei kannata varmaan ottaa heti ennen ja jälkeen paikkamakuuta maahanmenosta. Hyvä huomio, täytyy pitää huoli, ettei tee tota enää.

****

Esine-etsintä Histassa. Tehtiin alaspäin viettävään maastoon, siitä näkin hyvin Lilin työskentelyn melkein koko ajan. Maasto muuten kuivaa kangasmetsää, lievästä alaspäin viettämisestä huolimatta helpohko maasto. Tuuli viistosti oikealta. Kolme Lilille uutta, pienehköä esinettä. Alue oli aika kapea, varmaan 8 m, ja varmaan täyspitkä eli 50 m:n paikkeilla.

Ensimmäinen meni tosi hyvin: L lähti vauhdilla, eteni suoraan takalinjalle ja löysi heti esineen (musta iso hiuslenkki). Ja toi sen tosi vauhdilla. Toisella lähetyksellä se jäi vähäksi aika alueen etuosaan, mutta jatkoi sitten taakse ja aika pian löysi esineen (heijastinnauha). Kolmas lähetys oli vielä hitaampi eli L jäi alueen etuosaan joksikin aikaa, kunnes siirtyi taakse. Teki töitä tosi hienosti, mutta sitten tuli epäusko ja se tuli itse Simon luo. Vaikutti väsyneeltä ja siltä, ettei enää halunnut lähteä etsimään. Simo otti Lilin kiinni ja mä kipaisin esineen luo näyttämään sitä Lilille. Palasin, ja Simo lähetti Lilin. L eteni täysillä takalinjalle, löysi esineen (repun kännykotelu) ja toi vauhdilla Simolle.

Olisi pitänyt osata lopettaa melkein jopa ensimmäiseen, joka meni tosi hyvin. Tai sitten toiseen. Mutta joka tapauksessa L oli selvästi väsähtänyt kolmannelle lähtiessään ja etenkin sen jälkeen. Sitten mietittiin myös sitä, että voisi lähettää sen ensimmäisen esineen jälkeen ilman palkkaa tosi nopeasti hakemaan toista ja sitten vasta palkata. Joka tapauksessa täytyy osata lopettaa treeni ajoissa!

Leena