Aloitettiin kapulanpitotreenillä ja noudolla. Hyvin menivät. Aluksi taas kapulan pitoa kädestä, sitten nostoja maasta. Sitten Lili - kapula - ohjaaja -kuvio. Minä tein ja S naksutti Lilille hyvistä nostoista. Tai tajuttiin tuo naksuttelu vasta vähän ajan päästä, kun L oli ensin tarjonnut vähän huonoja kapulan nostoja eli meni liian innolla ja kapula pyöri maassa eteenpäin. No, S keksi, että aletaan naksuttaa hyvistä nostoista ja niin tehtiin. Ja alkoi sujua heti paremmin. Lopuksi pari kolme noutoa, jotka menivät hyvin.

A-estettä, siis loiva agityylinen. Juoksutettiin sitä ensin muutama kerta meidän väliä. Hyvin meni, L tykkää tästä selvästi. Sitten kokeiltiin kapulan kanssa. Ensin juoksutettiin sitä meidän välissä pari kertaa siten, että annettiin kapula sille suuhun. Hyvin meni. Sitten kokeilin sitä, että heitin kapulan, käsky Kiipee, käsky Nouda, käsky Kiipee. Ja onnistui! Tosi hieno homma, on se koira sitten fiksu ;-) Tehtiin tätä pari kertaa. Oleellista myös se, että toisella puolella ollut korjasi kapulan asennon hyväksi Lilille.

Paikkamakuu. Ensin tehtiin itsekseen, kun Rusina ja Sara treenasivat lähellä. Hyvin meni, tosin L olisi voinut vähän paremminkin pitää kontaktin. Olin välillä selkä L:iin päin. Paikkamakuu ryhmässä oli ihan ok, mutta kontakti ei ollut kovin hyvä. Simo nimittäin istui L:n takana viistossa ja L:n oli vilkuiltava Simoa aina välillä. Hyvin kuitenkin pysyi koko ajan. Täytyy seuraavalla kerralla ottaa taas vähän lyhyempi aika.

Hyppyä. L tuppasi taas ääntelehtimään. Jossakin vaiheessa aloin ottaa tosi vauhdilla, jolloin L ei ehtinyt haukahtaa. Tämä toimi! Sain palkattua sitä usein hiljaisista suorituksista ja homma sujui paljon paremmin. Lopuksi sain muutaman hiljaisen jopa rauhallisemmalla temmolla. Tuntuu, että hyppiminen on niin kivaa Lilistä, että ei vaan pysty olemaan hiljaa.

Hyppynoutoa. Tehtiin pari niin, että annoin kapulan L:lle suuhun ja hyppyytin luokseni toiselle puolelle. Hyvin meni. Tässä L pysyy koko ajan hiljaa. Lopuksi kokeiltiin oikeeta hyppynoutoa eli ihan heiton kanssa. Käskyt Hyppy, Nouda, Hyppy. Hienosti meni taas! Aivan upeeta, mä en tajua, miten tuo koira on noin fiksu. Tehtiin varmaan kolme neljä kertaa, ja kaikki menivät tosi hyvin. Mahtavaa Liltsu!

Kaukoja. Tein ihan nopsasti muutaman helpon. Suoraan L istumaan, itse n. parin tai kolmen metrin päähän. L osasi heti mennä maahan ja nousta istumaan. Upeeta taas! Tein vielä pari toistoa ja kaikki sujuivat mielestäni hyvin. Vähän pääsi inahdusta, mutta tosi vähän. Häntä heilui kovasti eli oliskohan pisteitä ropissut liiasta iloisuudesta...? :-)

Seuraamista. Vähän sekalaista seuraamista. Aika hyvin meni. Tosin pitää treenata enemmän niin, että on toinen koira lähellä. Sellaisissa tilanteissa nimittäin kontakti herpaantuu helpommin. Muuten kyllä kontakti pysyy hienosti ja seuraamisen paikka on musta hyvä. Käännöksiä. Oikealle ja vasemmalle menivät aika hyvin. Hain tiiviyttä pitämällä namia ja heti sujui paremmin. Täyskäännös vasuriin oli aluksi tosi väljä, oikeelle meni tällä kertaa paremmin heti alusta. Vain pari toistoa näitä.

Oon tosta hypystä ja hyppynoudosta tosi iloinen. Ehkä meillä on mahkut päästä siitä hyppyhaukusta eroon... Ja kaukoista iloinen myös. En lämmitellyt esim. maasta istumaan nousemista lainkaan ja heti meni hyvin.

Leena