Tänään Inkoossa tokokokeessa Ramon kanssa. Tuomarina Pernilla Tallberg, oli varsin tiukka mutta "ymmärrettävä" ja selkeä ja tasapuolinen linja. Kymppejä en nähnyt alossa/avossa jaeltavan muusta kuin p-makuusta. Avossa piti olla enemmän koiria mutta lopulta oli vain 6, joista alla selostetun seurauksena 5 vain varsinaisesti suoritti. Menomatkalla satoi kaatamalla ja omaa vuoroa odotellessa hetken mutta kehään päästessä ei onneksi tullut mitään taivaalta. Suht kylmä kyllä, hytisin siis paitsi jännityksestä myös vilusta...

Rivistö tänään seuraavanlainen:

Paikkamakuu 10. Dramatiikkaa nähtiin heti alkuunsa. Kaikki avon koirat eli 6 koiraa samaan aikaan makuussa. Ehdittiin olla piilossa ehkä 30 s.-1 min, kun ryhmän keskellä ollut dobberi lähti makuusta ja kävi haistelemaan/ärsyttämään toisessa reunassa maannutta beussia. Siitä syntyikin kunnon tappelu :( Ensin tuomari käski tappelevien ohjaajat irrottamaan koiransa, sitten me muutkin saimme mennä ottamaan omamme pois. Ramo oli noussut seisomaan härdellin seurauksena. Tappelupukarin piti jättää kisa kesken ja beussi sai jatkaa paikkamakuun nollalla. Tilanteen selvittämisessä meni hetki, saimme käydä kehän ulkopuolella rauhoittumassa ja sitten ehkä 5-10 min päästä uusi yritys neljän koiran kera. Tämä menikin hyvin ja kaikille täydet. Tylsä juttu tapelleille koirille tietysti. Ja erityisen ärsyttävää siksi, että dobberin ohjaaja sanoi heti ohjaajien ehdittyä piiloon, että hän pyytää etukäteen anteeksi kaikilta, että hänen koiransa ei tule pysymään... Hmm. Kummallekaan koiralle ei onneksi käynyt sen pahemmin, isompia vekkejä tms. ei löytynyt.

Seuraaminen 9. Oli paljon parempi kuin ed. kahdessa kokeessa. Kerran kontakti putosi ja kerran taisi aivastaa, muutoin hyvä. 

Liikkeestä maahan 0. Tylsä homma, jos tästä oltais saatu se normi 9?, olis tullut hyvät pisteet. Mutta R kävi istumaan, annoin toisen käskyn, istui edelleen, kolmas käsky (meni maahan) ja nollille. Koska seisominen oli ennen koetta epävarmempi, hinkkasin sitä, eikä maahanmenoa tullut juuri tehtyä, koska "sehän on niin varma liike". Valmistelin liikkeen myös vähän huolimattomasti.

Luoksetulo 9,5. Oli oikein hieno, tuomari kehui. Perusasento hieman vino.

Liikkeestä seiso 9,5. 

Noutaminen 9. Muuten oikein hyvä mutta hieman liian tiivis luovutus kuulemma.

Kauko-ohjaus 9. Istumaan nousut kuulemma hienot ja nopeat, maahanmenot eivät ihan yhtä nopsat, mistä -1.

Estehyppy 9. Taisi tulla vähän liian tiiviiksi tässäkin.

Kokonaisvaikutus 9.

Eli pisteitä yhteensä 167,5, 3. sija ja TK2. Palkkioksi saatiin 3 kg sapuskaa ja pokaali, again. Kuka tietää, mikä on ekologinen tapa kierrättää noi pokaalit...? Turhaa jätettä, sanon ma.

Olin kokeeseen kokonaisuutena oikein tyytyväinen, oli mielestäni meidän avon paras koe lukuunottamatta tuota maahanmenoa. On se hieno pieni Ponkers :) (rakkaalla lapsella jne...)

Nyt sitten varmaankin kesällä keskitytään enemmän peekooseen ja tokohinkkailut jää vähän vähemmälle. Hissuksiin kuitenkin palautellaan taas mieliin tunnaria jne. Todennäköisesti voittajan korkkaus menee kuitenkin tuonne talveen/alkukevääseen. Tai mistäs tuon tietää, nyt on kyllä pikkuisen innostus päällä :) Tosin pk:ta on nyt ehditty vähemmän ja sitä fiilistä on ehditty kerätä huolella :) On tää kivaa hommaa!!

Tässä Rampe ja Rampen hienot pokaalit toko avoilusta :)



Alla vielä muutama kuva reilun kuukauden takaa, kiitos Hansu!! (eli alla 3 kuvaa copyright Hansu Laitala)



Kapulalle, jee!!
 



"Äippä on taas vähän jäykkänä. No mä alan jo tottuu siihen."
 



Mun ihana mähläpallo!