Töiden jälkeen suoraan suunnattiin koko porukka Painiittyyn esineitä etsimään ja lenkille. Tehtiin vajaa 10 m leveä ja täyssyvä ruutu. Ramona eka hommiin, jotta ei Lilin hajuja ruudussa häiritsemässä. Ekaksi hetsailtiin tuomaan esinettä (fleecehanska) ihan läheltä ja toi kivasti. Sitten Simo meni viemään esineen ehkä max. 20 m:n päähän ja palasi. Lähetin Ramonan, joka irtosi vauhdilla ja pitkälle, reippaasti pidemmälle kuin missä esine oli. Ei kuitenkaan löytänyt sitä ekalla ja palasi takaisin mun luo. Uusi lähetys ja nyt löysi heti ja toi hienosti. Pudotti tosin taas metrin ennen mua, innostin tuomaan ja nyt toi hyvin. Usein käy just noin, että esine putoaa vähän ennen kuin R perillä. Täytyy varoa, ettei kaiva palkkaa esiin liian aikaisin, muuten neiti ei jaksa keskittyä esineen perille tuomiseen…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eka meni niin hyvin, että tehtiin toinen samanlainen – joka ei sitten mennyt niin hyvin. R irtosi taas hyvin ja etsi hienosti muttei löytänyt. Palasi taas mun luo ja kun lähetin uudestaan, lähti suoraan musta oikealle eli ruudun oikeaan etureunaan. Ja bongasi sitten merkin puusta! Eli nappasi sen hajun ja jäi ihmettelemään nokka pystyssä. Kutsuin luokse ja koitin vielä lähettää mutta jäi taas ruudun etuosaan pyörimään ja tarrasi jälleen merkin hajuun. Otin Ramon kiinni ja S kävi viemässä huomattavasti lähemmäs esineen. Nyt onnasi ja tehtiin muutama tämmöinen helppo hyvällä palkalla.

 

Eli jatkossa: helpotetaan ihan reilusti, jotta Ramolle tulee varma käsitys siitä, että mitä hän (ruudusta) etsii. Ja noita merkkejä vois välttää, jotta R ei vaan ala niitä jatkossa bongailemaan. Irtoamisessa ja tuomisessa ei ole ongelmia, tosin tuota suoraan perille asti tuomista (ilman yhtä pudottamista) pitää vahvistaa. Etsiminenkin sinänsä on kaiketi hyvällä mallilla, R tajuaa, että jotakin hän sieltä ruudusta on etsimässä. Ja täytyy senkin takia helpottaa, että saadaan onnistumisia suoraan ekalla pistolla eli ekalla treenilläkin oli vähän turhan pitkällä esine, kun R ei sitä ekalla pistolla löytänyt ja palasi mun luokse.

 

Sitten Lili. Vein Lilille valmiiksi kaksi esinettä (pienen sateenvarjon suojapussi ja hiusdonitsi) lähelle takarajaa, toinen vasemman takakulman tienoilla ja toinen vähän edempänä oikealla. Simo haki Lilin autosta ja hetsaili vähän, sitten lähetys. L ampaisi täysillä ruutuun ja eteni suoraan ruudun takaosaan. Löysi esineen (suojapussi) nopeasti ja palautti vauhdilla, palkattiin isosti. Sitten tehtiin helpotettu versio eli kävin "viemässä" toisen esineen ja palasin. Tämä vaihtelun vuoksi näin, aateltiin, että ihan kiva välillä tehdä esineen vienti silloinkin, kun eka treeni on mennyt hyvin. Yleensä noita vietyjä on tehty vaan, jos eka treeni ei oo onnistunut. Saatiin toivottavasti vahvistettua suoraa pistoa ja etenemistä sekä tietysti onnistumisen saaminen on aina hyvä juttu. Tämäkin sujui tosi hienosti, L teki yhden vauhdikkaan piston ruudun takaosaan ja palautti täysillä, iso palkka ja juhlat.

 

Lilillä siis oikein onnistunut treeni. Ramonalla eka oli hyvä mutta tokalla "onneksi" saatiin muistutus siitä, että helpompia tarvii tehdä pienelle vielä. R on niin taitava ja fiksu, että helposti ahnehtii liikaa.

 

Perään vielä lenkki Painiityssä, kivaa – mutta kuraista – oli kaikilla.

 

Kiva, kun illat alkaa olla valoisampia. Ihan kivasti ehdittiin tehdä esinetreeni ja vielä lenkki päälle.