Simppa vei koissut riekkulenkille päivällä ihanassa auringonpaisteessa, ja meikä jäi kotiin lukemaan huomiseen tenttiin. Buu...



Raran kanssa vähän naksuilua päivällä. Perusasentoa ja pari askelta. Kivasti menee, selvää edistystä tässä. R ei ole enää niin riippuvainen namista ja hakee oikean paikan ja suoran asennon aika kivasti ja myös pitää sen, kun liikutaan. Nyt pitää vaan itse muistaa se, että palkkaa usein myös pelkästä seuraamisesta oikeassa asennossa ja paikassa, eikä aina perusasennosta. Kapulan kanssa on myös edistytty hitusen. Ryhdyin hakemaan sille oikeaa luovutuspaikkaa edestäni; ekaksi niin, että olin polvillani, houkuttelin Raran ihan eteeni ja sitten annoin kapulan sille suuhun. Kapula suussa sekunti, pari, ja siitä palkka. Tänään kokeilin pari kertaa jo niin, että olin seisomassa ja Rara piti kapulaa hetkisen siinä. Hienoa! Istumista naksuiltu myös.



Illalla Purinalle tokoilemaan. Ramona pääsi tällä kertaa ekana. Otettiin samaa perusasento+paria askelta, kun himassa. Aika kivasti meni. Palkkailin välillä myös pelkästä kontaktin pitämisestä perusasennossa. Sitten otettiin paikkamakuun alkeita eli laitoin Raran sen ollessa mun sivulla istumisesta makuuseen (käskynä tässä Down) ja Paikallaan-käsky. Neiti pysyi jo hienosti muutaman sekunnin, astuin sen vierestä vähän kauemmas ja sitten takaisin ja naks ja namit. Hieno likka!



Istumista taas, alkaa olla hyvin käskyn alla. Pari maahanmenoa, jotka ihanan nopeita (kun on tottunut Lilin ”rauhallisempaan” tyyliin).

Puomi mentiin kerran, kun viimeksi oli agikurssilla se kökkö kokemus. Alku oli vähän hankala, vähän aikaa jouduin houkuttelemaan, mutta ei kauaa, sitten neiti tuli hienosti mukana. Sain agipuolelta semmoisen vinkin, että nami kannattaa pitää alempana eli lähempänä puomia, jotta koira hahmottaa sen leveyden. Hyvä huomio, mulla nami liian ylhäällä. Onkohan meidän kouluttaja tästä tarpeeksi huomauttanut, en ainakaan muista… Putki mentiin myös pari kertaa, ei ongelmaa, vaikka putki täydellä mutkalla.

Mitäs muuta… Esineen tuomista, tässäkin oon alkanut hissuksiin ohjata Ramonaa oikeaa luovutusasentoon. Lenkeillä on tätä tehty välillä myös. Kosketusalustaa tehtiin myös, siten, että alusta oli ruudussa. Tosi hyvin meni, muutaman metrin päästä R meni hienosti alustalle. Loppuun luoksetulo.


Sitten Liltsu, joka oli todella intona. Aloitettiin silleen, että jätin Lilin maahan ja lähdin kävelemään poispäin ja kutsuin seuraamaan. Hyvin meni. Sitten tehtiin kaukot (avo), oikea etäisyys tai vähän yli, kokonainen neljän liikkeen sarja. Hyvin meni muuten, mutta vähän oli ääntelyä mukana. Sitten luoksetulon pysäytystä ekaksi tolpan kiertämisen kautta ja sitten ”normaalisti”. Ihan ok meni, mutta vähän nopeampi pitäisi vielä pysähtymisen olla. Lopuksi kokeilin pari kertaa niin, että jätin lelun Lilin taakse ja vapautin pysäytyksen jälkeen lelulle. Tälleen tuli nopeutta aste lisää, hyvä!

Sitten ruutua, joka ei nyt mennyt aluksi niin hyvin. L juoksi ruudun vasemmasta reunasta sisään (!) ja jäi sitten puoliksi ulos. Tokakin oli vähän kökkö, kolmas onnasi. Sitten hinkattiinkin tätä alustan kanssa aika monta kertaa, tein niin, että hautasin alustaa vähän hiekkaan. Tälleen L ei nähnyt sitä lähetyspaikasta, mutta huomasi sen varmasti ruutuun tullessaan. Saatiin useita hyviä suorituksia näin.

Sitten tehtiin vielä paikkamakuu. Tein ekaksi niin, että jätin makuuseen, kävelin piilopaikan luo, käännyin, kehuin, palasin, palkkasin, vapautin. Sitten uusi ”oikea” treeni, eli kävelin piilolle, käännyin, kehuin, menin piiloon. Olin piilossa noin 40 s, kurkkasin ja kehuin, menin uudestaan piiloon, olin piilossa 1 min 30 s. Hyvin pysyi. Pystyin seuraamaan Lilin touhua aika kivasti, koska hallin ovesta heijastui just sen verran.

Lopuksi vielä yksi ruutuun lähetys, joka menin hienosti (alusta ruudussa melkein kokonaan hiekkaan piilotettuna).