Viikonloppuna hurautettiin Sipoon mökille. Ohjelmassa oli paljon kaikkea kivaa sekä treeniä että muuta. Paukuteltiin ensinäkin molemmille erikseen, sekä seuruussa että makuussa. Hyvin sujui molemmilta, täytyy Ramolle nyt tuota seuruuta paukutellakin, sitä on tehty paljon vähemmän. Lilillä homma sujuu tosi hyvin, vaikka ottaa vähän myönteistä kiekkaa melkein jo aseesta.

 

Ramolle tein la ja su jälkeä. La tein ehkä 300 m pitkän jäljen, jossa kolme keppiä. Ihan loistavasti meni suorastaan. Maasto oli varvikkoista sekametsää, aika avaraa, pari kuivan sammaleisen/jäkäläisen kallion ylitystä.

 

Jana oli ehkä 15 m, meni varsin hyvin. Suht reippaasti ja melkein kohtisuoraan, ihan vähän viistosti takajälkeä kohden. Nappasi jäljen hyvin ja läksi heti oikeeseen suuntaan. Tokan kepin tienoilla tuli vähän sähellystä. Mielestäni R oli lähdössä viistosti vasempaan kun jälki jatkui viistosti oikeaan enkä antanu R:n edetä. Hämääntyi hetkeksi ja palaili takaisin mua kohden, annoin uuden käskyn ja lähti mielestäni oikeaan suuntaan – ja nappasi kepin hajun parin, kolmen metrin päässä eli ei ollut jäljen päällä. Mutta pääasia tietysti, että kepin bongasi. Loppujälki meni varmasti ja kaksi muuta keppiä löytyi hyvin.

 

Olin laittanut jäljelle muutamaan kohtaan Frolicia, hyvin bongasi nekin ja malttoi syödä. Jäljestys oli tarkkaan eikä R oikeastaan lainkaan vetänyt liinassa, paitsi ihan alussa. Silti reipasta ja varmaa menoa. Hyvä Rampe!

 

Sunnuntaina ehdin tehdä vain janatreenin. Kolme treeniä/keppiä – liikaa tullut muuten tehtyä kolmen kepin treenejä! Lähetin suoraan janalle, en siis käyttänyt jäljen päässä helpottamassa. Eka oli suht OK, tiesi selvästi missä mennään ja eteni pitkään suoraan, mutta muutaman metrin päässä jäljestä meinasi lähteä selvästi jäljestämään jotain muuta. Uusi käsky ja nyt löysi oman jäljen. Olikohan tuosta kulkenut joku… Ärsyttävää, kun noista ei voi koskaan tietää. Toinen oli hyvin varma ja nätti, suora ja vauhdikas. Kolmannella ei ihan yhtä nätti, mutta OK kuitenkin. Lähetykset ehkä 20–30 m päässä jäljestä.

 

Tottista myös pe ja la Ramon kanssa pihalla. Perusjuttuja eli seuruuta ja jääviä lähinnä. Hyvin on jäävät nyt hallussa sinänsä, että ei tainnut sekoittaa kertaakaan. Ennakoivat merkit on tainneet jo mennä jakeluun. Seisomisessa on ollut vielä reilu käsiapu välillä, ainakin treenin aluksi.

 

Lauantaina kävin juoksemassa koissujen kanssa aamulla ja oli aivan kamalaa. Syke ei edes noussut juurikaan mihinkään lukemiin mutta jalat oli aivan peenä suorastaan. Omituista. Sisseilin kuitenkin juosten koko matkan. Alkumatkasta Lili lisäsi tuskaisuutta lönköttelemällä liian hitaasti. Juoksuko vaikutti vai mikä mutta ei olisi häntäkään huvittanut. Illalla tyttölöillä oli varsinainen lemmenleikki-iltama, Ramo yritti jatkuvasti saada Lilin ryhtymään puuhiin, häntä sivuun jne. Liekö sillä siis tärpit jo, vaikka juoksun alusta vain reilu viikko?

 

Molempina päivinä tehtiin pitkät, tosin ei kovin vauhdikkaat lenkit sieni- ja marjametsässä. Kantarelleja ei löytynyt kuin 5 kpl, joten siirryttiin mustikoihin (2 litraa) ja puolukoihin (5 litraa!). Koirat veti mustikoita niin että napa raikasi.


Ja su illalla meikä kattomaan naisten futiksen EM-avausta Suomi-Tanska. Ja voittohan sieltä tuli, ou jee!!