Viikon puuhat pikakelauksella.

Tottis

Pikkaisen puuhasteluja viikon aikana. Tiistaina Lepuskin up:ssa hakuryhmän kanssa. Rampelle pelkästään kaupunkitreeni. Vaisuutta ei enää, päinvastoin, oli ihan vietereillä koko treenin, vaikka koitin olla itse mukamas rennosti ”lenkillä vaan”. Ohi meni kellon kilkautteleva pyöräilijä, lenkkeilijöitä, käytiin ihmisryhmässä ja autoilijan puhuteltavana. Suht hyvin meni, kiekkoja tosiaan oli vähän liikaa.

To Luukissa. Vein eteenmenopalkan niin, ettei R nähnyt. Ekaksi vähän perusasentoja ja seuruuta, hlöryhmässä vähän taidettiin kiertää. Hyvä fiilis, seuruussa kyllä vähän vinoaa jne. kun käy kiekoilla, nyt en siihen puutu just. Korjuukuuri tähän sitten vähän myöhemmin. Noutoa pari, eka kokonaisena liikkeenä, meinasi varastaa, tehtiin uusiksi. Ei oltukaan pitkään aikaan tehty ja kiekkaa oli liiaksi, ei malttanut odottaa. Siisti nouto kuitenkin uuden heiton jälkeen. Piirun haluaisin palautukseen lisävauhtia ja tehtiin vielä pari vauhdilla siten, että jätin koiran ja kapulan ja kutsuin luokse.

Estenoudot kapulalla (400 g). Metrisellä kolautti taas takaisin päin. Pitää laittaa tuohon nyt siis toisella puolellekin ponnistuseste. A meni hyvin. Eteenmenossa oli ensin vähän epävarma. Lähti kyllä suht lujaa, mutta vähän pomppivaista ja kaarsi vasempaan jonkin verran. Sitten bongasi palkan mutta kutsuin pois. Uusi lähetys ja nyt tiesi varmasti mitä tehdään. Ei kuitenkaan mennyt maahan ja Saara sulki palkkapurkin. Käskin uudestaan ja kävelin koiran luo palkkaamaan pienesti. Ja vielä kerran uudestaan, nyt meni salamana maahan.

Mökillä vkl pientä puuhaa myös, vähän seuruuta ja jäävät istu ja maa. Aika jees.

Haku

Tiistaina Mastolla. Ramolle helppo ja lyhyt treeni: ukko (Pauliina), tyhjä, ukko (Tiina). Sitä ennen Lena haukutti, ekaksi viltin alla ja sitten viltti hämynä ja Lena kuusen alla.

Ekalla pitempi haukku (reilu 40). Hyvä pisto, oli bongannut piilolla Remun sapuskan jämät maasta ja vedellyt niitä ennen kuin alkoi haukkua. Huokaus. Hyvät haukut kuitenkin, en mennyt itse haukun aikana piilolle. Tyhjä oli aika jees, vähän olisi laajempi voinut olla mutta hyvä kuitenkin. Tiinalle jouduin lähettämään kolme kertaa: eka lähti etukulmaa kohti, kutsuin pois. Tokalla ei uponnut tarpeeksi ja lähti etenemään keskilinjan suuntaisesti, kutsuin pois. Kolmannella upposi ehkä 35 m:iin ja siitä vinosti ukolle eli ei erityisen nätti laatikko, mutta kun sai hajun, niin mitäs sitä puuttumaan. Ei tuumailuja ukolla ja hyvä haukku, reilu parikymmentä.

Hyvä treeni tuosta ekan ruuanjämäntonkimistuumailusta huolimatta. Vire oli hyvä eikä kolmannella kärsinyt vauhti yhtään useasta lähetyksestä.

Lilillekin hakutreeni (Simo reissussa, molemmat mulla mukana). Ekaksi pari peräänlähtöinä. Ukko näytti palkkapurkkia ja kirmasi piiloon. Lilin mielestä oikein kivaa hommaa. Yksi vielä hajunhakuna, hyvin meni tämäkin. Hakuryhmäläsiltä Simolle viestiä, että mars hakumettään :-)

Haukutuksia viikolla tiistaina hakuryhmän tottiksissa (Marjo) ja torstaina omissa treeneissä (Saara).

Esineet

Lilille esineet torstaina Saarijärvellä. Lähes täyskokoinen ruutu, neljä esinettä, Simo haetutti kaikki. L oli kuulemma aivan loistava, aikaa ei mennyt lähellekään 5 min. Kuten Simo totesi, mitäpä sitä Lilin kanssa treenaamaan, osaa kaiken :-)

Jälki

Mökillä pe-su jälkeä Ramolle. Eka normijälki ehkä vajaa 400 m, 5 keppiä. Jana 15 m?. Pääosin hyvää jälestystä, tarkkaa, mutta parissa kohdassa haahutti. Vähän liikaa vauhtia osittain. Vaikuttiko se, että ei ollut normijäljestysvaljaita vaan huonommat nahkaiset? Alkoi hyvin, nätisti teki janalla. Muutaman metrin tarkasti takajälkeä, kääntyi sitten varman oloisesti oikeaan suuntaan. Toka keppi (varvikossa) olisi jäänyt, ellen olisi estänyt jatkamasta.

Otti harhan loppupäässä, en tiedä, olisiko seurannut pitkään, en antanut edetä ja kielsin maltillisesti, kehut kun palasi omalle. Vika keppi oli aika pian tämän harhaepisodin jälkeen, siinä jäljen lähellä pyöri metsässä vanhempi nainen kahden lapsen kanssa, olivat varmaan liikuskelleet jäljen päältä. Vikaa keppiä ei sitten löydetty, kumpikaan. Kepeistä omin avoin R siis löysi 3/5, joten ei hyvin.

Simon kanssa juteltiin sitten jälkikäteen, että nyt keppijälkeä ja kunnolla hajustetut kepit, jotta saa varmuutta koiralle. Tämän pe jäljen kepit oli tosi huonosti hajustuneet, olivat mun taskussa vain muutaman minuutin.

La ja su keppijäljet, hyvin hajustetut kepit. Lyhyet jäljet, ehkä +100 m, 7-8 keppiä. Laitoin suurimman osan kepeistä vähän vaikeampiin paikkoihin, kuten heti ennen tai jälkeen kannon, kaatuneen puun tms. ”esteen”, saniaisten alle tai varvikkoon. Janat molemmilla, ehkä 20 m? Janat teki taas tosi hyvin, ne näyttää nyt menneen selkäytimeen aika kivasti.

La löysi itse 7/8, toka olisi saattanut jäädä, jollen olisi himmaillut. Tajusin tämän jälkeen rauhoittaa kepin jälkeisen jäljelle lähdön, mikä ehkä saattoi auttaa?

Su samoin löysi 7/8 itse, keppi nro 3:lla vähän himmasin, olisi voinut löytää ilmankin. Pyöritti pitkään tämän kepin yli ja oli selvästi hajulla muttei meinannut löytää. Tämä keppi oli myös meikäläiseltä aivan idioottimaisesti sijoitettu käytännössä kulmaan. Lisäksi ennen tätä keppiä R nosti mulle maasta tiputtamani jälkimerkin suikaleen, palkkasin tästäkin. Ihmettelin, kun se jäi nuuskuttamaan paikkaan, missä ei keppiä ollut, ja nosti sitten sen säälittävän muovinriekaleen, liikkis.

La ja su tarkempaa ja rauhallisempaa jäljestystä kuin pe. Täytyy olla tarkkana siinä, että ei anna yhtään haahuttaa eikä kiirehtiä jäljellä. Kunnolla hajustettuja keppejä nyt ja edelleen niitä hankalia paikkoja, jotta tulee vahvistusta tarkalle tekemiselle. Sinänsä keppimotivaatio vaikuttaa hyvältä, häntä heiluu ja on intona kepit löytäessään ja palkan saadessaan. Nyt palkkaisin keppijäljillä osasta kalkkunapyörykällä ja osata Cesarilla/kissanruualla.

Jos joku on sattunut ihmettelemään, miksei Lili ole viime aikoina jäljestellyt, syy on Simon motivaatiossa. Voittajan jälkikokeita on täällä etelässä aika vähän ja niihin harvoihin eivät ole mahtuneet = treenimotivaatio hakusessa, eikä mikään ihme. Lokakuussa olisi pari koetta taas, joihin teoriassa voisi päästä, mutta Simo ei nyt työkiireiden/-reissujen vuoksi ehdi riittävästi treenata, joten siirtää ekan voittajakoitoksen suosiolla keväälle. Toivotaan, että sitten olisi kokeita ja paikkoja tarjolla.

Muut

Viikonloppuna mökillä siis ja sienestettiin la ja su. Lili löysi meille jo kiitettävästi sieniä, yhteensä saatiin vkl:n aikana suppiksia ehkä 35 litraa? Pakastimeen ei oikein enempää mahdukaan, joten sienestys tauolle hetkeksi. Lili tosiaan on löytänyt noita monesti jo ihan itsenäisesti, ilmaisee menemällä maahan tai istumalla. Ramolla opetus on vielä vaiheessa, Simo halusi tehdä ensin toisen kanssa, jotta ei tulisi sössittyä molempia kerralla :-) Mutta metodi on hyväksi todettu, joten täytyy tehdä Rampen kanssa kotitreeniä kuivatuilla sienillä.

Pari kertaa käytiin juoksemassa viikolla. Tuskaisemmaksihan tuo juoksemaan lähteminen tästä muuttuu, kun päivät lyhenee ja säät kökköytyy…