Hakuryhmän kanssa tänään esine- ja ilmaisutreenit. Luukin hiekkakuopalla kaatosateessa. Tallattiin n. 30 X 50 ruutu, Rampe ekana hommiin. Yksi vieras esine kerrallaan ruudussa, kaksi treeniä tehtiin, esineet (puutarhahanska ja villasormikas) takakulmissa. Molemmat meni mainiosti. Molemmilla kerroilla R upposi innolla ja vauhdikkaasti ruutuun, melko lailla suoraan ja löysi nopeasti esineen. Toi vauhdilla mulle käteen asti. Tokalla kävi tarkistamassa ekan esineen paikan mutta ei jäänyt siihen hinkkaamaan vaan löysi toisenkin nopeasti.

Meinaan nyt tehdä näitä yhden esineen kerrallaan hakemisia kuitenkin jonkin aikaa. Jotta ei ala vaihtamaan esinettä, jos ruudussa on useampia kerrallaan. Sitten jossakin vaiheessa sellainen treeni, että pari esinettä ja esineet on kaukana toisistaan, jotta vaihtaminen olisi epätodennäköistä. Ja tuulen hyväksikäyttöä tässä myös.

Ilmaisuja. Kati haukutti esin: aloituksesta, sitten ehkä 20. Hyvin haukkui. Toisena ukkona Linda, R haukkui ihan OK mutta turhautui vähän päästä kun palkkaa ei tullut, ja Linda auttoi. N. 15:ssä alkaa selvästi ootella palkkaa; tällaisessa tilanteessa hiljenee ja alkaa kuikuilla ympärilleen ja mua. Tästä pitää alkaa nyt vähitellen pidentämään mutta silleen hissukseen, ettei tule noita turhaumia liian usein. Useammin pitäisi myös saada haukutettua. Nyt oon ollut tosi saamaton tällä saralla.

Treenien jälkeen käveltiin pellolla Marjon & Remun ja Katin & Ritun kanssa. Remu (5 kk rotikkauros) ja Rampe saivat hyvät hipat aikaan. Vähän niin kuin balleriina ja lätkänpelaaja olis leikkineen keskenään, sen verran erilailla rakennettuja koissuja ;-)