Puuh, lisää jälkikäteistarinaa. Eli sunnuntaina hakuilemassa Rampen kanssa uusissa maastoissa Veikkolassa. Sää vähän plussan puolella, vähän tuulta. Maasto oli osittain aika risukkoista/kaadettua nuorta puuta paljon maassa eli ei ihan helppo.

 

Ramolle ennen radalle tuloa haukut, Maria haukutti. Otettiin ”lähestymistreeniä”, aluksi lyhyemmällä matkalla, pidennettiin joka haukun jälkeen, neljä sarjaa, joiden pituudet reilu 10–lähes 50. Hyvin sujui taas, ei ottanut musta häikkää.

 

Mutta radallapa ei sitten meinannutkaan pelittää. Linda oli piilossa oikeassa etukulmassa, jonne aukea maasto, joten nähtiin hyvin, mistä R puuhasteli. Oli hyvä fiilis lähetyksessä, ei mitään omituista. R lähti kuitenkin omituisesti nokka alhaalla ja kaarsi melko pian alueelta pois ja haisteli maata pitkään. Sain lähettää pari kolme kertaa, ennen kuin upposi. Lindan luona sitten nuuskutteli maata pitkään, kunnes Linda auttoi haukkumaan (!). Haukkui sitten kuitenkin hyvin, kun pääsi alkuun.

 

Vasemmalle etukulmaan ekalla pistolla samoin nokka maassa, kutsuin aika pian pois. Tokalla pistolla upposi paremmin ja löysi ukon (Merja) mutta kesti taas aloittaa ja Merjakin taisi joutua auttamaan. Itse haukku taas hyvin.

 

Kolmas ja neljäs pisto olivat paremmat, enemmän tuttua Ramoa. Suorat ja vauhdikkaat pistot. Mutta taas joutuivat Merja ja Linda auttamaan haukun aloituksessa. Haukut hyvät.

 

Eli omituista. Joku ajatushäiriö (jäljesti aluksi?) tai sitten mielessä kävi, että vieläkö tokokokeen stressi vaikutti? Oltiin vikana radalla ja siellä oli paljon hajuja ja ekalla pistolla R vaikutti pysähtyvän hetkeksi nuuskimaan ruuan jämiä sekä lähellä keskilinjaa että Lindan piilolla. Eiväthän nuo tietenkään saisi vaikuttaa koiran työskentelyyn mutta ehkä nyt jostakin syystä häiritsivät? Kerättiin ratamerkit pois meidän suorituksen jälkeen ja koko sen ajan R pyöriskeli nokka maassa… Niin ja korvat eivät olleet mielestäni ihan yhtä hyvin auki tänään kuin yleensä. Jos ei edellisestä juoksusta olisi niin vähää aikaa (vajaa 4 kk), odottelisin juoksua näiden oireiden perusteella…

 

Ollaan nyt ensi treeneihin asti jäljestämättä, katsotaan, mikä on Ramon olemus viikolla. Ei ihan oma itsensä ole nyt, seurataan tilannetta. Sovittiin, että ens treeneissä R ekana tai ainakin ekojen joukossa radalle, katsotaan, onko sillä vaikutusta. Myönteistä kuitenkin tänään: kaksi vikaa pistoa hyvät ja haukut hyvät sitten kun lähti haukkumaan.