Eilen "omat" lenkit ja puuhat molemmille koirille. Simo ja Lili ottivat Talissa tottista. Simpan selostus :-) : Eka harjoteltiin vähän rauhottumista ja muitten treenien kattelua n. 5 min. Sitten paikkamakuu, n. 5 min, molemmat sujui tosi hyvin. Paikkamakuussa olin näkyvissä, purkki L taakse n. puolivälissä aikaa.

Sitten mentiin kentän toiseen päähän treenaan ruutua. Eka kosketusalustalla ja loput ilman. Yhteensä ehkä 13 toistoa. Kaikki meni tosi hyvin ja vaihdoin sivuakin kerran josta n. 7 toistoa. Ehkä 5. toistossa käskin L:n maahan ruutuun ja lopuissa naksutin kun vain pysähty ruutuun. Muutama toisto sivun vaihdon jälkeen L meni aika reunaan ja oli juuri ja juuri ruudussa. Palkkasin kuitenkin normaalisti. Syvyyssuunnassa kaiketi aika keskellä. Palkkana 70 % namilla ja 30 % frisbeellä, jonka nakkasin naksun jälkeen kun olin vapauttanu L:n. Oli kikseis fribast :-)

Sitten otettiin merkkiä ja ohjattua noutoa. Eka merkkiä n. 20 toistoa, joista eka ihän läheltä ja vika 10 m päästä. Oikeestaan kaikki suoritukset muuten tosi hyviä, mutta vauhti vois olla parempi, eli menee ravaamalla/hölköttämällä merkille. Ekat 10 toistoa pidensin matkaa ja tokat 10 sekottaen matkan pituut läheltä-kaukaa-keskimatka-tyyliin.

Sitten lisäsin siihen ohjatun noudon mukaan. Eli aluksi lähetin merkin kohalta Olli-käskyllä noutaan. Treenasin vain oikeaa puolta tänään. Kapulat kuitenkin V ja O ja keskellä saviruukku. Toistoja n. 12, joista 4-5 lähetin ensin merkille ja siitä noutamaan. Kaikki sujui tosi hyvin. Kerran tosin yritti lähteä merkillelähetyksestä suoraan hakeen kapulaa. Noutamaan lähtee hyvin, mutta paluunopeutta pitäis olla lisää ja juoksinkin karkuun pari vikaa kertaa.

Lisäks tehtiin luoksetulon pysäytyksiä: käskin Lilin kiertaa maalimiespiiloja ja pysäyttelin kun palas luokse. Ihan ok meni, olis tosin voinut ehkä nopeemminki pysähtyä...

Muut paukutteli jossain vaiheessa treenejä samalla kun tehtiin Lilin kanssa perustottista toisessa päässä kenttää. Ei reagoinu mitenkään paukkuihin, joita yhteensä tuli 7 kpl.

Paikkaistuminen tehtiin vielä loppuun. Olin piilossa, ei oikein sujunut: Lili kävi kahdesti makuulle, joten laitoin uudestaan ja nyt kurkin n. 30 sek - 1min välein piilosta, jotta L:n kiinnostus pysyi minussa. Se meni hyvin ja siitä sapuskat palkaksi.

Rampen kanssa Uusiksessa. Simo heitti meidät sinne ja haukutettiin R ennen kuin Simo ja Lili jatkoivat matkaa. Nyt oli haukkuminen vähän vaikeaa. Alkoi hyvin ja Simo palkkasikin aluksi aloituksesta. Kun S odotti pidempää sarjaa, Ramo kuitenkin hämmentyi reilun viiden haukun jälkeen ja näytti siltä, että ai eikö mun pitänytkään tehdä näin ja hiljeni. Muutama uusi yritys ja saatiin R kyllä haukkumaan, mutta se oikeastaan vaati sitä, että Simo kannusti ja kehui sitä melkein koko ajan. Hmm. Mietittiin, että johtuukohan siitä, että Simolle ei saa haukkua normaalisti muutenkaan. Kun kehua ja palkkaa ei tule, R alkaa epäröimään nopeasti, että näinköhän tässä nyt piti toimia. Viimeksi haukkui Marille hyvin, ei ollut tällaista ongelmaa. No, katsotaan huomenna hakutreeneissä, miten haukkuu ja mietitään siltä pohjalta, että johtuuko Simosta vai jostakin muusta. Ja eihän me olla tuota vielä paljoa haukutettu, joten ei ihme, jos se ei ole vielä varma, että kuinka pitää toimia.

Sitten mun oli tarkoitus ottaa Ramon kanssa vielä tottista. Mutta oikeastaan me vaan leikittiin, kun oli niin kivaa :-) Ramo oli aivan täpöllä patukkaleikissä mukana. Taisteli kunnolla mutta hiljaa (vrt. Lili, joka ärisee hulluna = kuormittuu?). Näinköhän mä alan vasta oppia nyt, että miten sen kanssa kuuluu leikkiä... Tai siis opitaan yhdessä ehkä. Muutama vähän pidempi perusasento, josta patukkapalkka, samoin seuraamista. Olipas mukava sessio :-) Mettässä heittelin Raralle narupalloa, joka oli taas ihan ykkönen. Tuo otus on kyllä niin ihanan iloinen ja energinen pakkaus, että!

Metsässä haetutin Ramolla "vaikeampia" esineitä, muovisia ja muuten inhottavia. Oikein hyvin meni, älyttömällä vauhdilla sinkosi esineitä etsimään, tykkää niin etsiä ja tuoda niitä. Treenattiin myös ihan läheltä esineen luovutusta eli käteen asti tuomista. Vähän meinasi aluksi mählätä, jolloin esine helposti tippuu suusta, mutta hiffasi nopeasti, kun vaadin hyvää otetta ja rauhallista luovutusta. Otettiin vielä metsässä paukut, n. 20 askelta koirasta, hyvin meni.