Tänäänkin treenaamassa, Ramon kanssa tällä kertaa vain. Purinalla siis pitkästä aikaa. Viimeksi olen tainnut käydä lauantaivuorolla joskus reilusti marraskuun puolella. Hyi minua.

Ramolla virtaa piisasi. Paikalla ei aluksi ollut ketään muuta, loppupuolella agittajia yhden koirakon verran. Tehtiin aluksi jotakin jolla sain pahimmat ylimääräiset virrat laskettu, en kuollaksenikaan muista mitä... Sitten perusasentoja, oikealle käännöksiä, täyskäännöksiä tehtiin väleissä. Kun virtaa on, perusasento valuu vähän liian eteen. Etenkin kun tehdään pidempi seuraaminen, perusasentoon pitää kiinnittää huomiota. Tai no, ylipäätään pitää tehdä perusasentoa paljon enemmän, jotta se paikka menee oikeasti luihin ja ytimiin. Yksi vähän pidempi seuraaminen, halusin nähdä, miten käännökset ym. menevät ja paikka säilyy. Motsku säilyy jo varsin pitkän seuraamisen, se on aika hyvällä tolalla. Tarkkuus vähenee kyllä, se nyt ei ole yllätys, mutta ei pahasti ollenkaan. Täyskäännös ei ole vielä kovin sujuva mutta sitä on tehty aika vähän. Vasemmalla käännös tuntuu hyvältä, oikealle ihan ok, saattaa tosin aueta edelleen, ellen ole tarkka. Kyllä tuolla jo tokon aloon ja BH:een menisi, jos kiire olisi. Mutta ei ole, joten jatketaan hinkkausta :-)

Ruutu, jonka olin laittanut valmiiksi. Pari ekaa juoksi vähän mutkan kautta mutta hyvin ruudun keskelle. Eka palkkailin suoraan ruutuun juoksemisesta, sitten muutama, jossa seiso-käsky ja palkka siitä.  Hyppy+seiso. Muuten tuo on kunnossa mutta seisomisessa hievahtamatta pysymistä pitää treenata. R on tuosta niin täpinöissään, että etutassut liikahtavat vielä vähän muhun päin kun tulen sitä palkkaamaan. Mun pitää olla ihan ü-ber-rau-hal-li-nen tuossakin puuhassa.

A-estettä myös, patukan kanssa yli. Hyvin tuo on hiffannut, että esteen yli mennään, haetaan patukka ja palautetaan se. Hyvä penska! 650-kapulan otetta ja luovutusta. Hyvin meni, ei tehty hirveän montaa toistoa ja vika oli loisto! Sitten todella fiksu ja harkittu kokeilu, yksäkkiä luoksetulon pysäytys maahan ja sen jälkeen seisomaan. Teki oikeat liikkeet ja varsin nopeasti, aika taitava tyyppi.

Sitten oli pakko koittaa vähän agia myös, vaikka en tiedä, oliko siinä mitään järkeä. Tehtiin keppejä muutama toisto, tosi hyvin mun mielestä tuo ne jo menee siihen nähden, kuinka vähän ollaan tehty sitä. Muutama putki ja pussi, ne on niin tuon suosikkeja. A:lla vähän ylösmenokontakia naksuteltiin myös. Yhden kerran mentiin puomi myös, pistin nampat puomille, jotta saatoin itse keskittyä sen varmistamiseen, että R pysyy puomilla. Vaikka kyllä se tuonkin jo hyvin taitaa. Demi-Kati ehdotti, että voitaisiin ottaa yksityistunteja muutama joltakin gurulta, jotta saataisiin hyvä lähtö tähän lajiin (Kati vois kyllä varmaan ite olla jo tuo guru ;-)). Täytyy jutella Simon kanssa tuosta enempi. Olisi hurjan kiva tuota lajia alkaa yhdessä harrastaa. Yksinään en viiti, muuten kyllä mulla on ajankäytöllisesti parisuhde enemmän Ramon kuin Simon kanssa...

Lopuksi paikallaolot. Istuminen sillä aikaa kun siivosin ruudun pois. Tässä vaiheessa toisella puolella oli agittajia pari kappaletta eli hyvä että saatiin häiriötä. Muutoin oli hyvin mutta kun palasin takaisin liikahti pariin otteeseen nopeasti mua kohti. Höhähdin ja laitoin uudestaan istumaan. Kävelin piiloon, josta kurkin ja kehuin aluksi muutaman sekunnin välein, lopuksi olin muutaman 10 s piilossa ja sitten menin palkkaamaan. Ihan vähän etutassut liikahtivat kun palasin, tuohon pitää kiinnittää huomiota. Sitten makuu. Hyvin oli, tosin pari pientä piippiä jossain välissä. Aika ehkä 1,5 min, lopetin aiemmin kuin piti koska koira oli hyvin pidemmän pätkän ja halusin palkata siitä.

Yleishuomio treeneistä: mun pitää nyt korostetusti treenata paikallaan pysymistä esim. liikkeestä jäävissä (seisomisessa lähinnä) ym. tilanteissa. R on niin täpinöissään ja nopea liikkeissään, että se ehtii liikkua miljoona kertaa, ennen kuin mä ehdin sen palkata, ellen ole tarkka.