Tänään Ramon kanssa hakutreeneissä, jotka sitten venähtivät varsinaiseksi marathon-sessioksi, kuusi tuntia treenattiin… Ramolle tänään pitkä treeni eli kuusi ukkoa. Tavoitteena selvittää, iskeekö väsy/motivaatiovaje pitkässä treenissä. Treenit Kattilajärvi I:ssä, sää pilvinen ja tyyni, lämpöä muutama aste. Maastohan on tuolla vähän vaativampi, oikealla puolella on kallioista/mäkistä ja vasemmallakin heti keskilinjalta pieni nousu ja sitten tasaisempaa.

 

Haukutettiin R ennen treeniä, Reine ukkona. Taidettiin ottaa vain pari sarjaa, ensin reilu 20 ja sitten pidempi, oisko ollut viitisenkymmentä. Hyvin haukkui. Ehdin lämmitellä koiran kerrankin oikeesti kunnolla ennen treeniä, siltä osin oli hyvä fiilis.

 

Eka ukko oikealla etukulmassa, ukkona vierailija eli vieras maalimies Tintti. Eka pisto oli omituinen, R upposi vain kymmenisen metriä kuusikon rajalle, eteni sitten ehkä 10 metriä keskilinjan suuntaisesti ja sitten upposi – tosi syvälle. Koira hävisi horisonttiin, huutelin takaisin päin, ei siis löytänyt ukkoa ekalla. Olisinkohan joutunut lähettämään tässä peräti kolme kertaa, en ole ihan varma… Kolmannella nyt ainakin ukko löytyi, haukkuja ehkä 10. Toinen pisto vasempaan etukulmaan, jossa Pauliina ukkona. Tällä puolella oli sinänsä haastetta, että noin 40:iin asti hakkuuaukea, sen jälkeen suht tiheä kuusikko. Moni koira oli käynyt ennen Rampea ja viistosti juostu polku vei Ramoakin, kaarsi kuitenkin hyvin ukolle, jolla hyvät haukut, reilu 20.

 

Toka pisto oikealle: taas upposi hirmu syvälle ja taisin lähettää tännekin toisen kerran. Omituisia ylisyviä pistoja, Tintin mukaan Ramo kävi joka pistolla jossain kasikympissä asti. Huutelin takaisin päin ekalla tai tokalla pistolla ja palatessaan löysi Tintin. Haukkuja taas ehkä se reilu 10. Toka pisto vasuriin: teki taaksepäin hommia, kävi tarkistamassa etukulman. Ei edennyt tämän jälkeen sivulinjalla, joten kutsuin takaisin, ja uusi lähetys. Nyt upposi hyvin ja löysi Kirsin, haukkuja n. 15 (?).

 

Sitten kolmas pisto oikealle, taas samanlainen ylisyvä eikä ukkoa löytynyt ekalla. Uusi lähetys, jolla löysi Tintin. Vika pisto vasemmalle, jonne teki hyvän ja suoran piston. Piilona siellä roskis eli umppari. Kun ei haukkua alkanut kuulumaan, huutelin R:ää takaisin päin. Se oli kuitenkin ollut piilolla koko ajan, mutta ei ollut osannut ratkaista umpparia eikä ehtinyt alkaa haukkua ennen kuin kutsuin takaisin. Tiina jelppasi vähän (psstX2), nyt R tajusi haukkua. Umppari oli selvästi Ramosta vähän jännä eli näitä voisi nyt koittaa saada ilmaisutreeneissä tehtyä.

 

Kyselin Tintiltä treenin jälkeen, ettei Ramo vaan hänen mielestään väistänyt häntä, kun oli tosiaan vieras maalimies. Tintin mielestä ei kuitenkaan näin, R oli vaan painellut reipasta vauhtia syvälle, ilmeisesti ei nenä auki.

 

Vähän omituinen treeni siis. Hyvin kuitenkin motivaatiota riitti jokaisella lähetyksellä, vaikka niitä tuli tosiaan varmaan vähintään se 12. Kunto riitti selvästi myös. Hyvä siis näin. Tuollaisia ylisyviä pistoja se ei ole juuri harrastanut ennen tätä, en tiedä mistä se ne keksi. Ens kerralla vois ottaa taas normitreenin, josko laatikoita treenattaisiin pari seuraavaa kertaa. Ja pidempiä haukkuja ukoilla.

 

Treenin jälkeen otettiin vielä Tiinan & Saimin kanssa paikkamakuu, joka oli suht jees, kerran taisi takapään asentoa korjata. Ja sitten kotiin, Simo olikin jo ehtinyt soitella, että vieläkö ollaan elossa…