Simo lähti tekemään jälkeä Lilille ja itse menin sen kanssa tottistelemaan. Otettiin ensin kapulan pitoa ja luovutusta. Ihan ok, mutta jotenkin Lili vaikutti aika hajamieliseltä eikä ihan täysin omalta energiseltä itseltään. Liikkeestä maahanmenoa: Lili oli tässä aika pihalla aluksi. Tarjosi seisomista lähinnä. Kumma juttu. No, eipä tätä ole tullut tehtyäkään pitkään aikaan. Helpotin sitten paljon ja sain muutaman onnistuneen, mihin lopetin.

Pari eteenmenoa siten, että jätin kupin, Lili ei nähnyt kun se jätetään. Kuppi saattoi ihan vähän näkyä. Tosi hyvin meni molemmilla kerroilla.

Luoksetulon loppuasentoja. Aika hyviä. Yhden kerran koitti tulla suoraan sivulla, pörähdin siitä, eikä yrittänyt enää uudelleen. Tykkää selvästi tästä liikkeestä ja tulee vauhdilla tiiviiseen asentoon.

Sitten siirryin toiselle sivulle kenttää. Otin yhden liikkeestä maahanmenon ja siitä luoksetulon. Maahanmeno ei onnistunut ekalla - tarjosi taas seisomista - joten toinen yritys ja onnistui. Luoksetulo: tosi hieno. Tuli täysillä ja suoraan ja tiiviiseen asentoon. Hieno juttu! Jätin vielä siihen päähän ruokakipon ja käveltiin toiseen päähän. Vielä yksi eteenmeno, joka oli tosi hyvä. L ei todellakaan nähnyt ruokakippoa, koska heinä oli siinä sen verran korkeaa.

Jälki: en ollut itse mukana, mutta jäljestys oli Simon mukaan surkeinta ikinä. Lili teki tarpeensa (molemmat!) (!!!) jäljestyksen alussa, mikä on kyllä ihan ennenkuulumatonta. Tämän voivat ohjaajat ottaa tietysti omaan piikkinsä. Muutenkin jäljestys oli tosi epävarmaa. Pari kertaa L melkeinpä kadotti jäljen ja haahusi kunnolla aikansa. Keppejä löytyi 5-6:sta vain pari. Lopussa vielä minä sössin vikan kepin sillä, että olin parkkeerannut auton juuri jäljen päähän ja liian lähelle vikaa keppiä. Puuh, mitä säätöä. No joskus näinkin.

Tästä ainakin opimme, mitä ohjaajan pitää muistaa tehdä ja olla tekemättä...

Tottiksen valekoe: Simo ja Lili olivat Virpin ja Ziggyn parina. Simo otti seuraamista ja henkilöryhmän ja perään liikkeestä istumisen. Palkkasi vasta istumisen jälkeen. Ihan ok menivät. Seuraamisessa kontakti oli tosin ajoittain aika huono. Lili oli kyllä tässä selvästi jo väsynyt. Sinänsä seuraamispaikka pysyi koko ajan hyvänä. Paikkamakuu lopuksi: tosi hyvä. Lili pysyi hienosti, vaikka seurasi välillä vähän huolestuneena mua katseellaan, kun liikuin kentän toisessa päässä. Lilin ja Simon suoritus oli vika ja sitten otettiin vielä itseksemme ampumista niin, että Simo ja Lili ottivat ihan lyhyttä seuraamispätkää toisessa päässä kenttää ja Sami ampui toisessa päässä. Ei L ottanut mitään häikkää ampumisesta, hieno juttu!

Esine-etsintä: Lili oli tässä vaiheessa selvästi jo poikki, mutta otettiin esineet kuitenkin, jotta saatiin kisapäivän kaltainen fiilis. Virittelin Liliä lelulla ja siinä jo huomasi, että se oli aika poikki. Ei oikein innostunut niin kuin yleensä. Eka lähetys oli ihan OK, Lili lähti hitaasti etenemään mutta kiihdytti sitten ja tiesi kyllä, mitä oli tekemässä. Ei kuitenkaan löytynyt. Kutsuin sen luokse ja lähetin uudestaan, ei onnannut, L jäi haistelemaan aika lähelle reunaa. Kutsuin uudestaan ja virittelin uudelleen. Nyt lähti vähän edellistä paremmin ja eteni alueen toiseen reunaan. Löysi esineen ja palautti innolla. Jätettiin siihen, koska meno oli tosiaan melko väsynyttä. Maasto oli tässä muuten erilainen kuin yleensä eli tasainen hiekkapohjainen alue eli ei juurikaan aluskasvillisuutta.

Aika rankka päivä koiralle, mutta hyvä treeni varmasti silti. Kokeet kun voivat olla nimenomaan koko päivän mittaisia ja sää voi olla mitä vaan. Tänään oli aurinkoista ja kuumaa, tosin tuuli jonkin verran. Moni koira oli selvästi poikki jo iltapäivällä.

Leena