Pääsiäisenä ollaan otettu aika rauhallisesti. Iso syy tietysti Lilin juoksu, jonka vuoksi ei voi ottaa treeniä, jossa L vapaana. Vuotoa on nyt ollut selvästi enemmän kuin ekalla kerralla, tosin ei kovin paljon nytkään. Jonkin verran ollaan pisaroita pyyhitty lattialta, mutta Lili kyllä pesee itseään jatkuvasti eli oo iso vaiva meille tuo juoksu. Ulkona L merkkailee aika paljon ja hajut kiinnostaa selvästi normaalia enemmän. Vuotoa on nyt kestänyt viikon ja yhden päivän.

Ollaan käyty tänään ja eilen Salmessa treenaamassa canicrossia. Ostettiin siis kunnon releet ja nyt harjoitellaan oikeaa juoksutekniikkaa. Ollaan tehty niin, että toinen juoksee koiran ja toisen edellä pallon tms. kanssa tai muuten vaan "houkuttimena" ja on koitettu saada Lili vetämään toista. Eli ei mitään naama irvessä -vetämistä vaan ihan pienoinen veto naruun silleen, että se just ja just on kireellä. Ihan hyvin alkoi jo tänään sujua. Jännä huomata, miten paljon kevyempi on juosta koiran takana ("vedettävänä") kuin houkutuslintuna. Kummasti noin pienen koiran pienestäkin vedosta on apua!

Tottista ei olla nyt loppuviikosta juuri tehty. Paikkamakuuta tehtiin viikolla joka päivä ja kotona useaan otteeseen. Nyt vaan ei viitti mennä Perkkaalle tms. tuon juoksun vuoksi. Ollaan siis treenattu niin, että L makaamaan ja ohjaaja kävelee jollekin etäisyydelle, on siinä jonkin ajan (jota vaihdellaan) ja sitten naks (selkä koiraan päin) ja rauhallisesti koiran luo palkkaamaan. Uskoisin, että L alkaa jo tajuta jujun. Täytyisi nyt vaan saada useamman kerran koirahäiriötä tähän ennen BH-koetta.

Leena