Agit Liltsun kanssa. Tänään uusi este oli rengas. L ei eka tajunnut sitä ollenkaan, meinasi kiertää. Tossa huomaa, miten koira hahmottaa asiat eri tavalla. Alkoi kuitenkin sitten sujua, ja lopuksi saatiin onnistuneita.

Hyppyesteitä silleen, että mentiin pari peräjälkeen. Silleen, että ite kirmasin Lilin kanssa samaa tahtia ja sit niin, että jätin Lilin ekan esteen taakse ja menin itse sen edelle toisen esteen jälkeen. Ideana se, että suora linja itsestä koiraan. Ihan jees meni, tuntuu, että L hiffaa nopeesti, mikä on ideana.

Keppejä tehtiin myös, sujui paremmin kuin viimeksi. Sain jo luvan kääntyä niin, että menen ittekkin naama menosuuntaan, nythän oon mennyt peppu edellä itse. Puomia mentiin useeseen otteeseen, alkoi sujua tämäkin paremmin, L ei enää hosunut niin kauheesti, malttoi tehtä makuun loppupuolen kontaktilla. A-esteen kontakteja treenattiin myös. Putkea samoin, väänsin sitä jo aika kiemuralle, vika taisi olla ihan U.

Lopuksi otettiin pieni radan pätkä eli kaksi hyppyestettä, puomi ja taas kaksi hyppyestettä. Meni yllättävän kivasti. Ei oo kyllä mikään helppo laji, kun ite pitää tehdä ja ajatella ja käskyttää niin nopsasti. Huh.

Kouluttaja totesi treenien jälkeen, että Lili on makee koira :-) Niinhän se on. Tekee tosi innolla mutta jaksaa kuunnella hyvin ja tajuaa tosiaan asiat melko nopeesti. Ja on se hyvä, että koira on hallinnassa, kun tätä lajia aloittaa. Täytyy Ramonkin kanssa malttaa treenata tottispohja kuntoon ja sitten vasta oikeesti agin kimppuun.

Jos/kun pidän välipäivinä vapaata, vois mennä Lily'siin treenaamaan. Siellä on vapaavuoro muistaakseni kolmesta alkaen, maksaa muutaman euron. Vois ottaa Rarankin mukaan taas tutustumaan esteisiin.

***

Ennen Lilin ageja kävin Raran kanssa lenkillä, mukavaa oli. Aloitettiin kiertämisen treenaaminen, jota tehtiin pariin otteeseen lenkillä. Neitokainen oli vapaana käytännössä koko lenkin, vaikka ei missään metsässä mentykään. Hienosti kuunteli ja totteli, naksuilin kontaktista ja leikittiin välissä.
Samoin on viime aikoina aloitettu Tässä-käskyn treenaaminen eli "arkiseuraaminen". Tää on siis vastaava kuin Lilin Lähellä. En tiiä, onko hyvä, että molemmille tulee omat käskyt, mutta teenpä nyt näin joka tapauksessa.

Leena