Tällä viikolla treenit jäi vähemmälle työkiireiden vuoksi ja on keskityttiin kuntoiluun. Kävin kolmesti koirien kanssa juoksemassa (ti, to, la). Perussettiä pitkälti, lauantaina juoksuseurana äippäni, joka lähestyy kuuttakymppiä mutta juoksee vaivatta mun kanssa vajaan tunnin lenkin. Vetää lenkin heti sopivasti rankemmaksi kun höpisee samalla. Simo oli koko viikon Ruotsissa.

Tiistaina käytiin Sirkuskentällä tottistamassa. Oli varsin kökkö keli ja otin molemmille lyhykäisen treenin. Noutoa ainakin molemmille ja eteenmeno, muuta ei muista, höh.

Torstaina Kirsi kävi hieromassa koirat. Lili oli taas tapansa mukaan nätisti ja nautti olostaan. Ramolla oli tällä kertaa hyvin vaikea rauhoittua. Ei olisi millään malttanut maata. Omituista että sen nyt yhtäkkiä noin, kun tähän asti on mennyt ihan OK.

Eilen juhlittiin pikkujouluja meillä kotona ja koirat olivat mukana juhlinnassa. Suht hyvin käyttäytyivät, Lili piti välillä vahtia vähän liiaksi, kun ovikello soi. Saivat luultavasti ihan liikaa herkkuja, kuten sipsiä ja pipareita…

Tänään sitten pirtsakkana hakutreeneihin aamusta. Olin saanut onneksi poikkeusluvan mennä myöhässä, joten kympiltä vasta liityttiin joukkoon. Treenattiin Kauhalan P-paikalla eli ryteikköinen maasto. Märkää, märkää ja märkää.

Marjo haukutti Ramon kerran ennen radalle tuloa. No problem. Radalla sitten neljä ukkoa, suorat pistot. Eka vasempaan, jossa Reine. Hyvä suora pisto. Piilolla oli jonkun eväistä jäänyt jämiä maahan, ne olivat häirinneet edeltäviäkin koiria ja niin myös Ramoa. Aloitti ilmaisun siis vasta hetken maata tarkisteltuaan. Hyvin kuitenkin haukkui, olisko ollut reilu 30. Sitten oikealle etukulmaan, jossa Maria. Lähti ekalla pistolla hyvin mutta ei löytänyt ja palasi takaisinpäin. Uusi lähetys, jolla löysi. Pidempi ilmaisu täällä eli siihen asti, kunnes saavuin piilolle. Suht hyvin haukkui, pari kertaa pätkäisi ja kuunteli pari sekuntia lähestymistäni.

Sitten oikealle, jossa Linda piilossa. Hyvä pisto, hetken tuumasi ennen ilmaisun aloittamista. Täällä vajaa 30 (?) haukkua. Sitten vika oikealle, jossa Tiina osittain pressun alla. Eka lähetys oli huono, koira irtosi muutaman metrin ja kääntyi katsomaan taaksepäin ja oli ihan pihalla olevan näköinen. Uusi lähetys, nyt upposi hyvin ja suoraan. Tiinalla myös pieni tuumaus mutta reipas ilmaisu.

Tänään siis muuten aika perussimppeliä, mutta joka piilossa eri ukot. Useinhan on siirtyviä, joten vähän eri asetelma näin. Ens viikolla vikat treenit meikäläisille ennen talvitaukoa. Jotain hauskaa ja rentoa siis rekkulaiselle luvassa.

Treeneistä kurvattiin hallille, jossa meidän lisäksi neljä muuta koirakkoa. Joista Ramo otti tänään häikkää yllättäen aika paljon. Mistä lie johtunut. Tehtiin ensin seuraamisia ja perusasentoja, joissa olisi tehnyt mieli vilkuilla muita. Hmmm. Sitten liikkeestä seisomista, jossa hieman epävarmuutta myös. Tahvon kapulalla noutoa – joka ei ottanut onnistuakseen sitten millään. Ei halunnut nostaa kapulaa maasta ja hinkattiin erittäin monta kertaa, kunnes lopulta nostin ällötyksen mulle ja lopetettiin siihen. O-mi-tuis-ta. Vieraat kapulat ei ole olleet isompi ongelmat viime aikona, kun niitä on enemmän tehty. Olin tässä vaiheessa hieman hiilenä hinkkaamiseen, joten käytiin ulkona jäähdyttelemässä. Palasin sitten pieneksi hetkeksi takaisin ja otettiin ”jotain kivaa” eli hyppyä (n. 70 cm) ja pari luoksetuloa.

Ja hallilta sitten vielä Histaan lenkille Marin & Gerin kanssa piiiitkästä aikaa. Kiva oli nähdä blondia ja punaturkkia ;-)