Eilen esineet Histassa. Treeniseurana Noora & Iines ja Piia & Mona (kiitti seurasta :-)). Tehtiin ehkä 10 leveä ja täyssyvä kaistale. Rampe vaikutti pirteältä, joten sekin pääsi etsimään esineen. R ruutuun Iineksen ja Monan jälkeen. Esine ruudun takaosassa, Nooran villasukka, valmiina ruudussa. R tiesi selvästi, mitä oltiin tekemässä. Irtosi hyvin mutta ei ihan suoraan. Teki jonkin aikaa hommia ja löysi esineen ja toi vauhdilla. Hieno likka, toipilaanakin reipasta työtä. Palkaksi riisi-piimä-vesivelliä, maistui hyvin. Jätettiin siihen, jotta ei toipilaalle liikaa. Lilin puuhien jälkeen lenkitin vielä Raran ja ammuttiin sille toinen vellisatsi (paukut tosi läheltä, reilu 10 mun askelta, ei reagoi mitenkään syödessään).

Lilille neljä esinettä, kaksi keskiosassa, kaksi takana. Eka pisto oli loistava: L suoraan ruutuun ja löysi saman tien toisen keskiesineen. Toinen lähetys, nyt joutui tekemään aika paljon hommia ja risteili alueella, sitten toinen keskiesine löytyi. Näistä esineistä pikkupalkka.  Kolmannelle esineelle L lähti vähän vaisummin, eikä ensin meinannut upota. Upposi sitten kuitenkin ja löysi esineen. Tästä juhlat ja iso palkka. Treeni meni oikeastaan just niin kuin oli toivonut: L löysi heti keskiesineet = nenä oli heti auki ja upposi kuitenkin sen jälkeenkin ja löysi takaesineen. Hyvä tyttö!

Sitten janatreeni Lilille:
Otettiin neljä n. 50 m janaa, jossa keppiin lopetus. L taas intoa täynnä ja ensimmäisellä Simo joutui kutsumaan takaisin ja laittamaan uudelleen jäljelle, kun painettiin vaan vauhkopäisenä miten sattuu. Jälki nousi hyvin, mutta L meinasi painaa kepin ohi ja jouduin pysäyttämään L:n ja tarkentamaan kepille. Toinen lähetys meni sitten paremmin, mutta L otti selvästi harhan ennen keppiä. Maasto oli vaikea, paljon polkuja ja sienestäjiä. Hajuja siis paljon. Tiedä sitten, ottiko alunperin oikean jäljen vai mikä oli harhan syy. Kesti varmaan 5 min, että L korjasi jäljen oikeaan ja sitten keppikin nousi hyvin. 3. jana: L lähti hyvin suoraan, mutta meni n. 5 m janan yli. Korjasi kuitenkin hetken etsittyään jäljelle ja keppi nousi janan päästä. 4. jana meni sitten mallikkasti ja L irtosi suoraan ja nosti jäljen heti. Jäljesti nätisti kepille ja nosti kepin.

Janatreeniä pitäsi ottaa enemmän ja keskittyä siihen, että L lähtee suoraan eteenpäin. Nyt matka janalle oli eri janoilla 10-20 m. Luulisi, että tän tyyppisillä treeneillä L aika nopeasti hiffaa tuon kohtisuoraan lähtemisen kun kuitenkin osaa jäljen jo nostaa. Maastonvalinta tosin olisi voinut olla huomattavasti parempi. Nyt maastossa oli paljon risteileviä polkuja ja kun paikka on suosittu ulkoilu- ja sienestyspaikka niin tuoreita jälkiä on paljon. Eli ens kerralla joku rauhallisempi paikka ja saman tyyliset treenit.

Lopuksi vielä ammuttiin Lilillekin: Simo piilossa ja L makuussa, hyvin oli mennyt (Noora ampui). Toinen seuruussa, hyvin meni sekin.