Pe Simppa ja Lili kävivät juoksemassa. Simppakin koittaa vähitellen päästä juoksemisen makuun. Mun täytyy taas herätellä juoksufiilikset joululöhöilyjen jälkeen… Ramonan kanssa käytiin koulun kentällä tottistelemassa. Perusjuttuja otettiin: maahanmenoja, perusasentoa, istumista. Pari kertaa ohjatun suuntia. Pari eteenmenoa kentän poikki, tosi hyvin meni. Leikittiin paljon.

Sitten suunnattiin vielä Mäkkylän kallioille lenkille, R sai juosta jonkin aikaa vapaana ennen kuin hämärä alkoi puskea päälle.

Lauantaina koko konkkaronkka viestitreeneihin Halkolammelle. Ramona pääsi tällä kertaa ekana hommiin. Juoksutettiin sitä muutama kerta edestakaisin, innolla juoksi. Sitten Lili, joka juoksi ryhmässä Kamun ja Ollin kanssa. Lili keskimmäisenä. Hienosti juoksi ja suht hiljaa oli odottelut. Yhden kerran tosin, kun odotettiin lähtöpisteellä lähetystä – L vapaana perusasennossa – Lili läksi Kamun haukahduksesta liikkeelle. Kutsuin takaisin ja tuli hyvin. Hyvä siis treenata näitä, L on näköjään kuitenkin herkkä kaikille äänille lähetyskäskyä odottaessaan. Treenien jälkeen Ramona pääsi vielä leikkimään Heinin ja Kristianin Mandi-beussin kanssa. Mandi on vasta 4 kk, aika lailla tasavertoiset leikkikaverit, R tosin paljon ketterämpi tietysti.



Tänään kunnon lenkki Uusiksessa. Rakettipaukuttelua jossakin matkan päässä, R reagoi niihin aluksi, ei mitenkään vahvasti, mutta kuitenkin katseli äänen suuntaan. Loppumatkasta ei enää jaksanut kiinnittää juuri mitään huomiota. Lili ei tainnut alussakaan juuri välittää äänistä.



Illalla käytiin Purinalla tokoilemassa. Ekaksi Lili, jonka kanssa aloitettiin paikkamakuulla. Oikein hyvin pysyi. Olin ensin normaalisti kasvot Liliin päin, sitten menin piiloon n. puoleksi minuutiksi. Sitten taas vähän aikaan kasvot Liliin päin, sitten vajaa pari minsaa selkä Liliin päin. Oikein hienosti L pysyi, samassa tilassa oli pari muuta ohjaajaa koirineen eli häiriötäkin ihan kivasti. Sitten otettiin paikkaistuminen, menin itse laittamaan ruutua sillä välin. L kävi makaamaan! Huomautus ja uudestaan alusta, nyt onnasi. Sitten ruutua, joka sujui hienosti! Tehtiin kolme alustan kanssa ja sitten yhden ilman. Ainoa mutta oli se, että kerran L ei lähtenyt ekalla Ruutu-käskyllä. Tehtiin muuta välissä ja sitten uudelleen ilman alustaa, onnistui taas, ja toistamiseenkin. Jee!



Liikkeestä istumista ja seisomista, vähän myös sekaisin. Ei mitään ongelmaa, hienoa! Mä oon varmaan itse ottanut liikaa paineita näistä ja antanut käskyt epäselvästi yrittäessäni olla erityisen selkeä. Nyt otin ihan rennosti ja sanoin käskyt selvästi ja hyvin meni. Maahanmenoja pari loppuun.



Hyppy + istu. Otin vähän erilaisilla variaatioilla. Hankalinta oli takaisin päin hyppääminen. Istumisen L jo osaa, mutta kun annoin takaisin päin hyppy-käskyn, L tarjosi peruuttamista. Tehtiin sitten pari helppoa ja alkoihan se sujua. Pari kokonaista liikettä, onnistuneita siis, loppuun.



Kiertämistä ja luoksetulon pysäytystä seisomaan. Hienosti meni. L osasi kiertää, vaikka lähetin aika kaukaa. Myös pysäytykset Pysy-käskyllä ja pallolla menivät aika kivasti, muutama tosi nopsakkakin joukossa.



Kaukoja. Maahan-istu, siis. Olin väh. 5 m:n etäisyydellä. Tosi hienosti meni. Tein eka kolme vaihtoa, sitten vain yhden, sitten neljä. Ei mitään ongelmia, vikalla vika maahanmeno olisi voinut olla vähän nopsempi.



Leikitin Liliä monessa välissä kunnolla ja siten, että se joutui saalistamaan narupalloaan. Tykkäsi selvästi kovasti. Miksiköhän oon leikkinyt liian nössösti tähän asti… Kunnon repimistä myös, L oli intona.



Sitten Ramona. Ekaksi naksuiltiin kontaktia liikkeessä, meni oikein hienosti. Usein askeleen/sekunnin ajan neiti pitää kontaktia. Toinen koirakko oli läheisyydessä, ei neitiä kiinnostaneet. Leikkimistä väliin, yhden kerran R meni myös agi-putkesta, joka oli mutkalla, ei haitannut, kivaa oli :-) Sitten maahanmenoja, kivasti menivät. Istumista, jossa kiinnitin huomiosta siihen, että R istui taaksepäin. Muutama eteenistuminen.



Tolpan kiertämistä väliin, R kyllä hiffasi nopeesti tämänkin. Leikittiin sopivissa väleissä. R taitaa olla vähän tarkempi siitä, että mitä ottaa suuhunsa. Heitin sille nystyräpalloa, joka oli Lilillä ollut suussa ja se oli aika hiekkainen ja neitokaista ällötti. Se toi sen mun lähelle mutta kun odotin, että toisin käteen asti, ei millään tehnyt mieli koskea… Pari luoksetuloa väliin, jätin R:n odottamaan toiselle puolelle, hienosti odotti, vähän varasti ekalla, kun jotain köhisin itsekseni ja R varmaan luuli saaneensa käskyn. Kontaktia vielä loppuun. Ihku tyttö, oli taas oikein innostunut koko treenin ajan.



Kun oltiin lähdössä hallista, R huomasi halliin tulleen villiksen, jolle piti vähän haukkua. Muutenkin on joku mörkökausi ilmeisesti käynnissä. Pari päivää sitten R alkoi yhtäkkiä pöydän alta haukkua – olohuoneen lamppua, joka on siinä ollut koko ajan. Ja aamulla piti haukkua naapurin mummoa, joka on kyllä varsin hyvin muutamaan otteeseen aiemmin tavattu ja mukavaksi todettu.