Kiirettä on pitänyt, kaikkea pientä ollaan puuhasteltu molempien kanssa. Mun perjantaisen tentin takia ei mitään kovin ihmeellistä olla tehty koko viikkoon. Ramona pääsi käymään Simon töissä yliopistolla ja reippaasti paineli menemään käytävillä eikä maisemahissikään pelottanut pentua. Lilillä ollaan otettu paikkaistumista iltaruuan kanssa. Ramolle naksuiltu istumista, kontaktia, eteen istumista. Aloitin myös seisomisen naksuttelun ja metallinoutokapulaan koskemisen. Hansun blogissa oli hyvä vinkki, eli ruokalusikan kanssa voisi tuota metallin suuhun ottamista treenata.

Saatiin uusi auto käyttöön tällä viikolla ja R piti uuden auton kesärenkaita aika jänninä. Simo kantoi niitä parvekkeelle ja R arkaili aika kauan ennen kuin uskalsi mennä lähemmäs renkaita ihmettelemään. Myös imuri sai tällä viikolla kuulla kunniansa: R teki leikkisyöksyjä imuria kohti ja haukkui villinä. Vähän ehkä jotakin mörkövaihetta meneillään?

***

Eilen kävivät Simo, Lili ja R jäljellä. Lilillä n. 300 m, ryteikköinen maasto, kolme keppiä, kaikki löytyivät. Pari suoraa kulmaa. Lili jäljesti hienosti ja tarkasti. Ramonalla ehkä 25 m, joka askeleella namia, polkuinen maasto eli muutaman polun yli meni jälki, ei häirinnyt R:aa. Alussa oli kiire, keskellä rauhallisempaa, lopussa taas vähän hätiköintiä.

***

Tänään käytiin Purinalla tokoilemassa. Ekaksi Lilin kanssa, aloitettiin paikkamakuulla. Meni tosi hyvin. Tein samaan syssyyn useita eri pituisia toistoja. L ei vaihtanut kertaakaan lonkkaa ja muutenkin piti kontaktin tosi hyvin. Kävin pari kertaa myös näkösuojassa n. 10-20 s. Voisi alkaa näitä nyt tehdä säännöllisesti ja pidentää vähitellen piiloaikaa.

Ruutua seuraavaksi, L paikkaistumisessa sen aikaa, kun laitoin ruutua. Tein lyhyemmällä välimatkalla ja useita toistoja alustan kanssa. Pari väliin ilman alustaa, menivät ihan hyvin. Voisi alustan pistää vähän keskemmälle, tähän asti se on ollut aika takana. Lili kun tekee niin, että se kiertää tavallaan alustan takaa, jolloin se sijoittuu aika lähelle ruudun takarajaa. Toisaalta parempi niin kuin että se olisi liian edessä, koska veikkaanpa, että kun se tän homman paremmin hiffaa, alkaa ennakointi.

Sitten hyppy+istu. Pois päin menee jo tosi hyvin, osaa istua käskystä hypyn perään. Takaisin päin hypätessä oli muutamaan kertaa aika pihalla, mutta lopussa alkoi sujua. Osaa tulla jo sievästi eteen, mutta pariin otteeseen tuli vinoon. Näitä täytyy treenata eli sellaisia, joissa L ei hyppää suoraan mua kohti vaan tulee vähän vinosta ja pitäisi osata tulla suoraan eteen.

Liikkeestä seisomista. Tein eri tavoin, eli välillä jätin pallon taakse, välillä palkkasin suoraan namilla, välillä pallolla. Olivat mielestäni nopeampi kuin aiemmin ovat olleet. Monipuolinen treeni varmaan auttaa. Juoksusta myös muutamia, ihan OK menivät, mutta eivät yhtä nopeita kuin kävelystä, näitä täytyy treenata enemmän.

Lopuksi vielä vauhtiluoksetulo ja riehuleikit, oikein kiva treeni Lilin kanssa! Onnistuin mielestäni tekemään sopivan mittaisi harjoituksia ja muutenkin fiksun pituinen treeni, noin 35 min ehkä.

Ramonan kanssa ensin kontaktin naksuilemista, sitten leikkimistä. Tyttö oli aivan ihana ja intona! Päivälenkillä se ei oikein innostunut leikkimään tai sinänsä kiinnostui leluista, mutta ei halunnut oikein ottaa kunnolla niitä suuhunsa. Hampaiden vaihtumisen oireita edelleen? No mutta hallissa meni taas tosi innolla leikit. Suosikki oli ihan ehdottomasti punainen narupallo.

Sitten käytiin vähän rauhoittumassa hallin laidalla, istuskeltiin siinä hetken verran. Neiti rauhoittui tosi hienosti. Sitten mentiin vähän tutustumaan agiesteisiin, R meni putkestakin, kun heitin pallon siitä läpi. Käytiin palkintopallilla ja vähän A-estettä ylös ja alas namin avulla. Ihan rohkeesti meni, alaspäin tuleminen oli vähän jännittävää. Lopuksi sitten kontaktin naksuilua muitten koirien läheisyydessä, muut eivät kiinnostaneet lainkaan. Aivan täysin erilaista kuin Lilin kanssa aikanaan, siis hyvässä mielessä :-) Lopuksi vielä leikkimistä punaisella narupallolla, hauskaa oli sekä Ärrällä että mulla :-)

Leena