Agia Lilin kanssa. Ja olipas kivaa :-) Sekä mun mielestä että Lilin. Aloitettiin tutustumalla paikkaan, kun oli eka kerta Lilillä. Hienosti meni, L ei juuri välittänyt muista. Lämmiteltiin vähän, teetätin Lilillä siksakia, peruuttamista, ympäri kiertämistä ym. Sitten hommiin, ekaksi otettiin hyppyä, meillä sanana siinä Aita. Lili oli heti ihan fiiliksissä, myös vähän kyllähän-mä-tän-osaan-meiningillä. Eli ekaksi lähetyshyppyä ja muutama vientihyppy väliin (meniköhän termit oikein ;-)). Sitten kokeiltiin putkea, jossa ei mitään ongelmia, L tykkäsi tästäkin kovasti.

Sitten kokeiltiin A-estettä, tässä siis 2-on-2-off-tyyliin eteenpäin. Sanana kontaktilla Ota. Saa nähdä, kuinka hankalaa tästä tulee; Lili on oppinut pk-A:alla aika vauhdikkaan tyylin. Eli kontakteihin kannattaa tässä varmaan panostaa. Välissä taas vähän Aitaa.


Sitten mentiin opettelemaan keppejä (Pujo), joka olikin sitten meikäläiselle kamalan vaikeeta. Hohhoijaa. Hosuin siinä aikani ja sitten vihdoin alkoi sujua. Treeniä kyllä tässä tarviin ite aika lailla. Välissä käytiin vähän lepäämässä laidalla, Lili tapitti mua taukoamatta ja odotti vaan, että milloin pääsisi taas tekemään. Välissä kokeiltiin taas keppejä ja Aitaa. Lopuksi mentiin vielä ekaa kertaa puomille, joka meni muuten hyvin, paitsi että Lili on tässäkin tosi vauhdikas. En pysy ite perässä eikä Liliä ohjaavan käden nami kiinnosta, kun menee niin innolla. Kouluttaja sanoi, että mun kannattaisi opettaa L menemään maahan puomin toisen puolen kontaktilla.


Kouluttaja korosti sitä, että täytyy muistaa ohjata treeneissä koiraa molemmilta puolilta. Etenkin tokokoirat, jotka on sisäistäneet vasurin selkäytimeensä.


Lili tykkäsi lajista tosi paljon. Ei kyllä oo mikään yllätys, mutta se tapitti mua koko tunnin ja silmät loisti. Se oli käytännössä vapaana koko ajan eivätkä muut koirat kiinnostaneet lainkaan, vaikka tila ei ole mikään tosi iso.

Tässä tuleekin sitten oikeesti ajankäyttöongelma, jos/kun tästäkin lajista vielä innostutaan…


Leena