Viestitreeniä viikonloppuna Tuupakassa. La oli ihan ryhmätreenit tosi tosi märässä kelissä. Maassa on älyttömän raskasta nuoskalunta muutama sentti ja taivaalta tuli lisää koko treenien ajan. Juoksutettiin Liliä ihan lyhyttä matkaa edestakaisin. Matka oli varmaan vain 30 m. Se taisi juosta 4 kertaa edestakaisin. Juoksi innolla, mutta oli vähän kärsimätön. Koska oli ideana motivaatiotreeni, juoksin ihan kunnolla Liliä karkuun. No, kahtena kertana se sattui haukahtamaan juuri sillä hetkellä, kun stoppasin juoksun - ei hyvä. No, viimeisellä kerralla juoksin karkuun hitaammin, joten ei ehtinyt haukahtaa. Tuosta ei nimittäin missään tapauksessa saa tulla tapaa. Maasto oli loiva mäkimaasto toiseen suuntaan eli loiva ylämäki mun suuntaan ja alamäki Simolle päin. Kallioista, mutta maassa oli se vajaa 5 cm nuoskalunta. Ihan ok treeni muuten, muuta kinnasi nuo haukahdukset.

Eilen vedettiin treeni kolmistaan Uusiksessa. Nyt otettiin huomattavan pitkä matka eli n. 200 m. Lili juoksi sen edestakaisin 4 kertaa. Juoksi taas innokkaasti, kuten useimmiten tekee. Sää oli karsee eli satoi räntää/vetää ja puista tippui vettä koko ajan. Maassa se sama 5 cm tosi märkää nuoskalunta. Koira (ja ihmiset) oli ihan märkä juostuaan.

Maasto oli sekametsää, ei kovin tiheetä, aika tasaista. Mun päässä (ja Simonkin ilmeisesti) tavoitteena oli piippaamisen estäminen. Ekalla kerralla se ehti harmittavasti piipata ihan pienesti. Se odotti ehkä 8 s. Toisella kiekalla odotti 20 s hiljaa (jes!), kolmannella 30 s ja neljännellä 35 s. Ekaa kertaa lukuun ottamatta L oli hiljaa, tosi hienoa! Täytyy sen ekan kerran kanssa olla nyt tarkka eli lukea tarkkaan koiraa ja päästää se lähtemään ennen kuin ehtii piipata. Simon päässä ei tainnut piipata myöskään kertaakaan. Palkkasin pari kertaa nameilla ja pari kertaa leikillä, Simo samoin.

Ennen kotiin lähtöä otettiin pitkästä pitkästä aikaa eteenmenoa. Ekaksi niin, että L näki, kun Simo vei sille safkan. Alkoi riekkumaan, piippaamaan ja haukkumaan. Kävelin pois päin, kunnes hiljeni ja se auttoi. Oli kyllä niin täpinöissään, että... Juoksi aivan täysillä kupille. Toisella kertaa kuppi odotti jo toisessa päässä eli L ei nähnyt kun se vietiin. Lähti ongelmitta ja tajusi selvästi, mistä oli kyse. Kolmannella kerralla toisessa päässä odotti iso tennispallo, joka oli tosi kiva. L ei siis nähnyt, että se vietiin. L jopa toi pallon mulle juoksujalkaa ;-) Neljäs kerta koitettiin ensin niin, että S meni puoliväliin ja olisi siitä heittänyt pallon Lilille eteenpäin. L kuitenkin juoksi Simoa kohti ja otettiin koko homma uusiksi. Simo sitten heitti lelun meidän selän takaa Lilille. Meni hyvin. Viimeinen kerta silleen, että näytin lelun Lilille, S piti L:stä kiinni ja samalla hetkellä, kun heitin lelun, annoin Eteen-käskyn. Hyvin meni. Nyt vaan tarttee alkaa niitä kaukomaahanmenoja kunnolla treenaamaan.

Leena