Tänään mentiin aamulla Soilen ja Titon kanssa tottistelemaan Sellon parkkihalliin. Nyt päästiin "sisätiloihin" elikkä lämmintä oli mutta tosi meluisaa, kun lähistöllä joku käytti innokkaasti poraa. Vaikka meuhkasin jo Lilin tokotauosta, niin halusin koklata, että miten homma pelittäisi. Otettiin ekaksi kaukot, Soile heilui takana. Eka yrityksellä Lili ei tainnut kuulla käskyä porauksen vuoksi ja kun sattui vielä katsomaan äänen suuntaan, ei nähnyt käsimerkkiäkään. Katsoi mua ihmeissään ja tuli vähän anteeksipyytävänä pari askelta mun suuntaan. Aloitettiin alusta ja nyt sujui ihan OK. Tosin, ääntelyä oli taas aika lailla ja L siirtyi ehkä 20 cm eteenpäin. Oli varmaan vähän hermostunut kun eka yritys meni puihin.

Sitten kokeilin seuraamista/askelia, mutta tässä tuli taas kamalasti ääntelyä, joten lopetin lyhyeen. Lähinnä naksusin kontaktista ja hiljaa olemisesta perusasennossa. Seuratessa kontakti pysyy hienosti, mutta ääntä kamalasti.

Sitten siirryttiin aktiivisempii/kivempiin juttuihin ja ääntä tuli taas paljon vähemmän. Luoksetulon pysäytyksissä ei juuri lainkaan. Jätin pallon taakse. Soile huomautti, että mun kantsii antaa käsky terävämmin ja tuntui, että se auttoi. L ottaa käsimerkistä vahvemmin pysäytyksen, täytyy sitten kokeen alla miettiä, kumpaa käyttää.

Tehtiin vielä vähän noutoa/kapulan tuomista, jossa jonkin verran ääntelyä, sekä luoksetulo loppuun, vauhdikas.

Soile kommentoi Lilistä, että vaikuttaa enemmän epävarmalta kuin pomottamiselta tuo ääntely. Täytyy siis itse keskittyä siihen, että tekee selkeästi ja varmasti, jotta koiran ei tarvitse vähääkään arpoa, että mitä tehdään.

Rampen kanssa sitten perusjuttuja. Aloitettiin luoksepäästävyydellä, Soile tuli parin askeleen päähän meidän eteen "tervehtimään", ei kuitenkaan kätelty. R pysyi hienosti perusasennossa namin avulla. Naksuiltiin kontaktia ja kierrettiin Soilea, meni hyvin tämäkin. Sitten tehtiin maahanmenoja, joissa mun tarttee kiinnittää huomiota, etten kumarru Ramon puoleen. Nyt mulla yläkroppa pariin otteeseen kumartui vähän Ramon puoleen. Liikkeestä seisomisia, kivasti menee jo, ei tarjoa istumista enää. Pari paikkamakuuta, ekalla lähti mun perään, tääkin saattoi johtua tuosta vartaloavusta. Pari seuraavaa pysyi hienosti ja rauhallisesti. Aika ehkä 20 s ja etäisyyttä muutama askel. Sitten vielä luoksetulo. Neiti keskittyi taas oikein hienosti treenin ajan, vaikka oli uusi ja häiriöinen paikka. Hyvä Rampe!

Illalla käytiin Painiityssä Ramon kanssa lenkillä ja etsittiin vähän hanskaa metsästä. Illalla oltiin kaksin kotona ja käytettiin aika tietysti tehokkaasti. Kotitreeniä: perusasentoja, seisomista, kaukoja maa→seiso ja kosketusalustaa. Ja pitää tuolle kai turhia temppujakin alkaa opettaa ja niinpä sitten tehtiin kierimistä. Olipas hauskaa :-)