Sunnuntai kului meikäläiseltä Jennillä (Simon sisko) häitä suunnitellessa; koristeluja siis lähinnä pähkittiin. Rara oli mukana, käveltiin Kiloon ihanassa aurinkoisessa pakkassäässä. R on kyllä mahtava tyttö: kuunteli taas niin hienosti koko matkan, vapaana oli melkeinpä koko ajan. Myös Jennillä R oli tosi kivasti.

Simo ja Lili hengasivat lähinnä kotona jalan takia, lenkillä toki kävivät ja vähän dummya etsivät. Lili ei edelleenkään onnu jalkaa lainkaan eikä muutenkaan aristele. Joko patti on kasvanut tai sitten sitä osaa vaan katsoa, mutta sen joka tapauksessa näkee ranteessa ihan selvästi. Huomenna heti soitan lääkärille ja koitetaan päästä mahd pian. Toisaalta ei oo kyllä semmoinen tunne, että mistään akuutista olisi kyse, kun se ei Liliä näytä mitenkään vaivaavan.

Illalla Purinalle tottistelemaan. Otin vaan Raran, kun ei Lilin jalasta yhtään tiedä, mikä siinä on eli mitä sen kanssa voi tehdä. Lili oli niin intona tunkemassa meidän mukaan, että oli surkeeta jättää se kotiin :-( Hallilla oli pari muuta koirakkoa tokoilemassa ja toisella puolella muutama koirakko agittamassa. Eli häiriötä just sopivasti. Pidin Raran vapaana hallissa käytännössä koko ajan, tosi upeesti se pysyy lähellä. Yhden kerran vaan meinasi lähteä näyttämään leluaan pikkuiselle terrierille, kun ajauduttiin liian lähelle. Tuli kuitenkin kutsusta hetkisen harkittuaan :-)

Ekaksi tehtiin kontaktia liikkeessä eli jotakin seuraamisen esiastetta. Oon siis aatellu rakentaa seuraamisen niin, että teen erikseen kontaktia liikkeessä, jossa paikka ja asento voivat siis olla melkein mitä vaan, ja sitten perusasentoa ja siitä askelta, pari eteenpäin. Tuossa kontaktissa Raran paikka on musta hissuksiin parantunut eli kaiketi se jollain tasolla vähitellen alkaa yhdistää, että hyvä paikka on se, missä se on perusasennosta toiseen siirtyessään. Toiset koirakotkaan eivät juuri häirinneet, vaikka mentiin välillä tarkoituksella niitä lähemmäs, kontakti tosi hyvä.

Maahanmenoja ja istumisia käskyineen. Maahanmeno alkaa olla käskyn alla kivasti, R menee pelkästä käskystä jo melko varmasti nopsasti maahan. Palkkailen edelleen pääosin namilla, välillä myös lelulla. Paikallaanoloa voisi alkaa nyt järjestelmällisemmin vähitellen tekemään. Istumiset menee kivasti, liike on musta nopea. Eteenistumisia tehtiin myös, niissä ei mitään ongelma, R tulee tiivisti (tunkee päänsä usein mun jalkojen väliin) ja pääosin suoraan. Näitä tehtiin pariin otteeseen, leikkimistä ja muita juttuja välillä. Kosketusalustaa tehtiin myös pitkästä aikaa, hienosti meni.

Leikittiin paljon kaikissa mahdollisissa väleissä ja käytiin kerran myös rauhoittumassa agikoirien läheisyydessä. Kivasti R taas rauhoittui ja malttoi odottaa, vaikka agipuolella oli välillä melua ja melskettä :-) Vähäsen hypittiin agiestettä ihan matalalla joitakin kertoja, puomi mentiin myös. Putkesta myös pari kertaa, tää on selvästi yksi Raran lemppariesteistä. Yhden kerran se taas meni sen ihan oma-aloitteisesti, kun oli tauko tekemisessä. Joku ei varmaan haluaisi, että koira menee yksin esteitä, mutta mä en oo tuohon jaksanut puuttua, kun putki on Rarasta niin hauska. Ja vitsi, että se on nopee! Se on salamana toisessa päässä jo tulossa ulos, mä oon niin hidas tuon tirppanan seurassa!!

Tehtiin myös yksi eteenmeno ja pari luoksetuloa. Pari kertaa ohjatun suuntia, mun vartaloavut suunnan suhteen on kyllä hyvin hallussa eli R on muistaakseni lähtenyt joka kerta sille lelulle, jonka suuntaan vapautan. Hieno tyttö.

Treenien jälkeen käytiin vielä lenkki kotipuolessa. Vedin kaks kertaa täydet pannut lähikalliolla, ja Rara ryntäsi täysillä mun viereen ihmettelemään, että mitä sä siellä maassa teet. Likka oli lumesta ja liukkaista niin intona, parit kunnon hepulit veti. Aivan ihanaa katsella tuota iloista otusta, elämä on sen mielestä kertakaikkisen ihanaa :-)

Huomenna soitto ell:lle, toivottavasti päästäisiin pian Lilin kanssa käymään. Hitto vie, kun oon itsekin alkuviikon töissä eli ilta-ajat vaan passaa. Jää sitten agitkin väliin huomenna, josko Raran kanssa käytäisiin ehkä piipahtamassa…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />