Eilen oli sitten kolmas tokokoitos. Matkattiin iltakokeeseen Loviisan raviradalle, alossa oli yhdeksän koiraa. Tuomarina Marja Ala-Nikkola. Paikka oli ihan kiva, pelkäsin, että olisi kauheesti hevosenhajuja tms. houkutuksia, mutta ei tuntunut olevan. Kehä oli ihan raviradalla (hiekkapohja siis), joka oli putsattu kikkareista :-)

Lili oli aika lailla levoton koko ajan ennen koetta. Myöhemmin sitten Simon kanssa puhuttiin, että olisi pitänyt jotenkin riekuttaa Liliä ennen koetta. Kävin sen kanssa aamulla juoksemassa, mutta eihän siinä "tekemisenergiat" juuri purkaudu. Joten jatkossa täytyy muistaa pahimmat lataukset purkaa tavalla tai toisella ennen koetta. Tasapainon löytäminen on vaan hankalaa, kun intoa tekemiseen pitää kuitenkin saa jätettyä tarpeeksi jäljelle. No, kaipassa tässä tulee itse ajan myötä paremmaksi :-)

Pisterivistö näytti tältä:
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 7 - Lili meni ekaan paikkamakuuuryhmään reunimmaiseksi, oltiin numerolla 1. Ei mennyt ekalla maahan, mitä ei ole ikinä ennen käynyt. Jäi ekalla käskyllä puolittaiseen asentoon ja sitten mitään miettimättä annoin toisen käskyn. Olisi tietysti ollut fiksua odottaa, että menisikö se sitten kuitenkin sillä ekalla maahan, mutta toinen käsky tuli jotenkin niin automaattisesti. Mietin jälkeenpäin, että pieni sekoilu saattoi johtua siitä, että kun odoteltiin perusasennossa muiden luoksepäästävyyttä ja kuunneltiin ohjeistusta ym., Lili meinasi pariin otteeseen mennä maahan enkä antanut ja se siinä oli aika kysyvän näköinen. Täytyy treenata pitkiä perusasentoja ja "yllättäviä" maahan-käskyjä siitä. Lisäksi Lili piippasi ilmeisesti vähäsen ja oli levoton koko paikkamakuun ajan. Vaihtoi kankkua useaan otteeseen ja vähän vilkuili ympärilleen (ei pahasti tällä kertaa). Silti seiska tuntui vähän ankaralta. Kasin ja seiskapuolikkaan olisin hyvin ymmärtänyt.
Seuraaminen kytkettynä  8,5 - Alussa sydämentykytyksiä: Lili haukahti ja ryntäsi eteenpäin ekojen viiden askeleen aikana. Sitten onneksi rauhoittui, vaikka piippasi vähäsen. Tuomari selvästi rokotti piippaamisesta reippaasti. Kontakti oli aika kiva, parissa kohtaa löysä, mutta ihan OK suoritus alkua lukuunottamatta.
Seuraaminen vapaana 9 - Tässäkin alku vähän hankala, taisi tulla joku piippaus. Kontakti parempi kuin remmiseuraamisessa.
Maahanmeno 10
Luoksetulo 9 - Tosi hyvä vauhti, tuli vähän vinoon eteen ja Simon mukaan vähän törmäsi muhun, mitä en itse huomannut. Hyvin tuli sivulle.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5 - Alussa L jotenkin jäi vähän jälkeen mua, muuten oikein hyvä suoritus.
Estehyppy 9 - Tuomarin mukaan täydellinen suoritus muuten, mutta rokotti yhden pisteen verran haukahduksesta. Ehkä tästäkin joku olisi rokottanut vain puolikkaan pisteen verran, mutta näin tällä kertaa :-)
Kokonaisvaikutus 10

Sijoitus oli sitten 3. ja saatiin siis TK 1 ja kunniapalkintokin :-) Alokasluokka takana ja voidaan alkaa hissuksiin treenailla enemmän ylempien luokkien liikkeitä. Suunnitelmissa on tosin mennä avon kokeeseen vasta alkukeväästä aikaisintaan, eli tokoilua tehdään ehkä vähän vähemmän loppuvuosi ja keskitytään pk-touhuihin.

Ihan hyvä suoritus kokonaisuudessaan. Paikkamakuu tietysti ärsytti, mutta onnistuin olemaan sitä turhia pohtimatta muun suorituksen ajan. Myönteistä oli se, että Lilillä säilyi into tosi hyvin koko suorituksen ajan. Toisaalta taas vähän liikaakin intoa oli tänään, mikä purkautui turhina piippaamisina. Ens kerralla täytyy muistaa koittaa pahimmat ylienergiat purkaa ennen koetta, niin saadaan tyttö toivottavasti pysymään hiljaa.

Leena